Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej...
Publikacja przygotowuje do egzaminu w zakresie kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Zawiera pięć zestawów egzaminacyjnych. W każdym z nich znajduje się test, obejmujący...
W podręczniku omówiono dokładnie rozrost ciasta. Wskazano, jak proces ten przebiega w piekarniach rzemieślniczych, a jak w dużych zakładach. Zaprezentowano różne metody wypieku pieczy...
Publikacja przygotowuje do egzaminu w zakresie kwalifikacji T.15 (Organizacja żywienia i usług gastronomicznych). Zawiera pięć zestawów egzaminacyjnych. W każdym z nich znajduje się test, ob...
Podręcznik szczegółowo charakteryzuje poszczególne rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych. Omawia najczęściej występujące błędy w trakcie przygotowania wyrobó...
Autorki książek z serii "Trudne rozmowy z nastolatkiem" - doświadczone psycholożki i matki - radzą, jak rozmawiać z nastolatkiem, jak nawiązać z nim bliską więź, uczulają na zagrożenia i ...
Autorki książek - doświadczone psycholożki i matki - radzą, jak rozmawiać z nastolatkiem, jak nawiązać z nim bliską więź, uczulają na zagrożenia i podpowiadają, jak reagować, gdy dzieje się coś złego.
Publikacja jest zbiorem zabaw i gier ruchowych możliwych do zastosowania w korygowaniu wad postawy u dzieci młodszych (wiek 4-7 lat) i starszych (od 8 roku życia). Potrzebę takiego opracowania tema...
Adresowana do nauczycieli publikacja uzasadnia potrzebę wprowadzania przedszkolaków w świat odmienności kulturowych i przedstawia możliwości oraz sposoby dziecięcego poznawania w tym zakresi...
Cykl jest kolejnym, zmienionym wydaniem podręczników dla nauczycieli, wychowawców i rodziców dzieci niesłyszących, uczestniczących w trzystopniowych kursach języka migowego dla...
Książki z serii "Trudne rozmowy z dzieckiem" to pozycje niezbędne w biblioteczce młodych rodziców. Radzą, jak rozmawiać z dzieckiem, aby nas słuchało i rozumiało oraz podpowiadają,...
Podręcznik przeznaczony do nauki technologii we wszelkiego typu szkołach odzieżowych. Polecamy go także uczniom liceum profilowanego o profilu: kreowanie ubiorów, blok tematyczny; technologi...
Książka jest przewodnikiem dla nauczycieli, którzy nie mają jeszcze dużego doświadczenia we współpracy z rodzicami i trochę się jej obawiają. Może tez być użyteczna dla tych pedagog&o...
Książka jest przewodnikiem dla nauczycieli, którzy nie mają jeszcze dużego doświadczenia we współpracy z rodzicami i trochę się jej obawiają. Może tez być użyteczna dla tych pedagog&o...
Tytuł sugeruje, że życie w szkole jest szkołą przetrwania. Dlaczego tak jest? W każdym społeczeństwie znajdzie się grupa fanatyków, którzy kochają cudze dzieci, uwielbiają opiekować s...
Podręcznik do nauki podstaw działalności gospodarczej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu PDG w branży gastronomicznej. Niezbędny do opano...
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu kucharz małej gastronomii na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej.Numer dopuszczenia: 15/2005
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu kucharz małej gastronomii na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej.Numer dopuszczenia: 15/2005