Czosnek znany jest w uprawie od kilku tysięcy lat i wykorzystywany jest jako warzywo, roślina przyprawowa i lecznicza. Ze względu na zawartość cennych substancji biologicznie czynnych stosowany jes...
Celem niniejszej książki jest analiza specyfiki, zasięgu i natężenia wpływu na współczesne stosunki międzynarodowe żywności genetycznie zmodyfikowanej, będącej przykładem wykorzystania najno...
Celem niniejszej książki jest analiza specyfiki, zasięgu i natężenia wpływu na współczesne stosunki międzynarodowe żywności genetycznie zmodyfikowanej, będącej przykładem wykorzystania najno...
Skrypt jest przeznaczony dla studentów biologii i biotechnologii Wydziału Biologii i Nauk o Ziemi. Znajduje się w nim trzynaście zestawów ćwiczeń o różnej tematyce, przeznaczon...
Biotechnologia należy do najszybciej rozwijających się dziedzin nauki, a z jej spektakularnymi osiągnięciami ludzkość wiąże duże nadzieje w zakresie ochrony zdrowia, wyżywienia ludzkości, ochrony ś...