Czy akacja jest akacją? Czy bez jest bzem? Dlaczego buk jest magiczny? Dlaczego czarownice uwielbiały brzozowe miotły? Jak zrobić kawę żołędziową i dlaczego powinniśmy ją pić? Czy marynowane skrzyd...
W I wieku n.e. Grecki lekarz z Cylicji, tak pisał w jednej z ksiąg: Wszystkie nie zmieszane i proste wina łatwo się wchłaniają, mają właściwości rozgrzewające, pobudzaja apetyt, są dobre dla żołądk...
Autor od trzydziestu lat pracuje jako kucharz, z tego pięć w Polsce. Wykadowca szkoły gastronomicznej Instituto Tecnico Manager di Hotel w Livorno we Włoszech. Legitymuje się dyplomem Manipolotore ...
Na początku wyjaśnijmy, czym ta książka jest i czym nie jest. Jest na pewno opowieścią o jedzeniu i piciu, czyli tej stronie naszego życia, bez której, niezależnie jakbyśmy się starali, nie ...
Na początku wyjaśnijmy, czym ta książka jest i czym nie jest. Jest na pewno opowieścią o jedzeniu i piciu, czyli tej stronie naszego życia, bez której, niezależnie jakbyśmy się starali, nie ...
Krótka historia czosnku. Czosnek to jedna z najbardziej tajemniczych roślin, towarzysząca człowiekowi mniej więcej od 5000 lat. Najprawdopodobniej pochodzi z Azji. Chińska nazwa czosnku suan...
Oto szeroka kadra Polski wszech czasów, drużyna marzeń. Wybór poparty osiągnięciami tych największych, ale wciąż subiektywny. Ilu bowiem trenerów, znawców czy fanó...
Oto szeroka kadra Polski wszech czasów, drużyna marzeń. Wybór poparty osiągnięciami tych największych, ale wciąż subiektywny. Ilu bowiem trenerów, znawców czy fanó...