W publikacji zostały omówione takie zagadnienia, jak: działalność akredytacyjna i funkcjonowanie laboratoriów po nowelizacji wymagań norm ISO/IEC 17025 i ISO/IEC 17011,...
Dermatologia kotów stanowi obecnie odrębny, wysoce wyspecjalizowany, kierunek wiedzy potrzebny lekarzowi weterynarii w codziennej praktyce. Odmienność gatunkowa i specyfika chorób sk&...
Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak r&oac...
Obecnie konsumenci zwracają szczególną uwagę na jakość i skład produktów żywnościowych. Przemysł mięsny musi mieć więc zagwarantowany wysokiej jakości surowiec rzeźny, aby wyprodukowa...
Publikacja poświęcona antycznemu DNA (aDNA) – materiałowi genetycznemu organizmów sprzed setek lub tysięcy lat. aDNA, do niedawna pozostający bardziej w sferze fantastyki naukowej niż ...
Wygodne, wyczerpujące, praktyczne źródło wiedzy na temat bezpiecznego i skutecznego znieczulania psów i kotów. Najnowsze informacje na temat metod znieczulenia i leków s...
Publikacja poświęcona antycznemu DNA – materiałowi genetycznemu organizmów sprzed setek lub tysięcy lat. aDNA, do niedawna pozostający bardziej w sferze fantastyki naukowej niż reali&o...
Książka „Babeszjoza psów” jest pozycją przeznaczoną dla lekarzy weterynarii oraz studentów medycyny weterynaryjnej. Poświęcona jest ona chorobie transmisyjnej, wywoływanej...
Książka jest zbiorem artykułów z zakresu szeroko rozumianego bezpieczeństwa wody, publikowanych na łamach „Laboratorium – Przeglądu Ogólnopolskiego” w ostatnich lata...
Zgodnie z rozporządzeniem z 2002 roku, żywność kwalifikuje się jako niebezpieczną, jeśli jest ona szkodliwa dla zdrowia i nie nadaje się do spożycia przez ludzi. Ciągły monitoring procesu wytwarzan...
Podręcznik akademicki dla studentów biologii, antropologii fizycznej i kulturowej, etnologii, socjologii, psychologii, pedagogiki, medycyny (zwłaszcza estetycznej), filozofii (zwłaszcza spec...
Zwięzłe wprowadzenie do najnowszej wiedzy o świecie istot żywych, uwypuklające powiązania biologii z fizyką, chemią, geologią i szeroko pojętą humanistyką.Autor, odpowiadając na fundame...
Publikacja z pogranicza geologii i mikrobiologii dotycząca specyficznych interakcji zachodzących na niewielkiej głębokości w litosferze przy udziale biosfery.Autorka opisuje modele prze...
Dwujęzyczna, kolorowa publikacja prezentująca urodę, dzieje i szczególne właściwości bursztynu, uwzględniająca najnowszą literaturę przedmiotu. Dzięki bogactwie informacji książka ta może sł...
E-book Bydło ‒ poznaj przypadki z terenu powstał na bazie artykułów opublikowanych na łamach czasopisma "Weterynaria w Terenie". Autorzy poruszyli w nim tematy dotyczące przypadk&o...
Rekreacja to główny kierunek użytkowania koni wierzchowych zarówno w Polsce, jak i na świecie. Związana jest z częstą zmianą jeźdźców, którzy charakteryzują się zr&oacut...
Wydanie elektroniczne w formacie pdf.Choroby zakaźne układu oddechowego u bydła to e-book, który powstał na bazie artykułów publikowanych w czasopiśmie „Weterynaria ...
E-book "Co nowego w diagnostyce?" bazuje na artykułach z "Weterynarii w Praktyce" i porusza tematykę badań laboratoryjnych w medycynie weterynaryjnej.E-book polecany...
Najnowsza książka jednego z najwybitniejszych ewolucjonistów naszych czasów, zwanego człowiekiem Renesansu biologii ewolucyjnej. Pięknie napisana, przeznaczona do jak najszerszego krę...
Publikacja prezentuje wyniki badań stanu świadomości społeczeństwa polskiego, efektów współpracy szkół i samorządów w dziedzinie edukacji środowiskowej społeczności loka...