W publikacji zostały omówione takie zagadnienia, jak: działalność akredytacyjna i funkcjonowanie laboratoriów po nowelizacji wymagań norm ISO/IEC 17025 i ISO/IEC 17011,...
Dermatologia kotów stanowi obecnie odrębny, wysoce wyspecjalizowany, kierunek wiedzy potrzebny lekarzowi weterynarii w codziennej praktyce. Odmienność gatunkowa i specyfika chorób sk&...
Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak r&oac...
Obecnie konsumenci zwracają szczególną uwagę na jakość i skład produktów żywnościowych. Przemysł mięsny musi mieć więc zagwarantowany wysokiej jakości surowiec rzeźny, aby wyprodukowa...
Wygodne, wyczerpujące, praktyczne źródło wiedzy na temat bezpiecznego i skutecznego znieczulania psów i kotów. Najnowsze informacje na temat metod znieczulenia i leków s...
Bogato ilustrowany Atlas Burak zawiera informacje na temat najgroźniejszych agrofagów w uprawie tego gatunku. To kompendium wiedzy na temat chwastów, chorób, szkodników ...
Atlas Kukurydza to kompendium wiedzy odnośnie najważniejszych chorób, szkodników, chwastów oraz niedoborów pokarmowych, jakie możemy spotkać w uprawie kukurydzy. Rozdzia...
Książka „Atlas Rzepak. Identyfikacja agrofagów, niedoborów pokarmowych i innych czynników” pod redakcją prof. dr hab. Marka Mrówczyńskiego i dr inż. Przemysł...
Strączkowe. Identyfikacja agrofagów i niedoborów pokarmowych oraz inne wybrane czynniki.Atlas najważniejszych chwastów, chorób i szkodników zagrażając...
Atlas Zboża. Identyfikacja agrofagów i niedoborów pokarmowych.Producenci roślin zbożowych w naszym kraju borykają się z wieloma problemami. Zmieniający się klimat powoduj...
Ziemniaki od dziesiątków lat odgrywają istotną rolę w produkcji rolniczej oraz w żywieniu mieszkańców Polski. Wyróżnia je wszechstronność użytkowania i wysokość uzyskiwanych pl...
Książka „Babeszjoza psów” jest pozycją przeznaczoną dla lekarzy weterynarii oraz studentów medycyny weterynaryjnej. Poświęcona jest ona chorobie transmisyjnej, wywoływanej...
Książka jest zbiorem artykułów z zakresu szeroko rozumianego bezpieczeństwa wody, publikowanych na łamach „Laboratorium – Przeglądu Ogólnopolskiego” w ostatnich lata...
Zgodnie z rozporządzeniem z 2002 roku, żywność kwalifikuje się jako niebezpieczną, jeśli jest ona szkodliwa dla zdrowia i nie nadaje się do spożycia przez ludzi. Ciągły monitoring procesu wytwarzan...
E-book Bydło ‒ poznaj przypadki z terenu powstał na bazie artykułów opublikowanych na łamach czasopisma "Weterynaria w Terenie". Autorzy poruszyli w nim tematy dotyczące przypadk&o...
Rekreacja to główny kierunek użytkowania koni wierzchowych zarówno w Polsce, jak i na świecie. Związana jest z częstą zmianą jeźdźców, którzy charakteryzują się zr&oacut...
Wydanie elektroniczne w formacie pdf.Choroby zakaźne układu oddechowego u bydła to e-book, który powstał na bazie artykułów publikowanych w czasopiśmie „Weterynaria ...
E-book "Co nowego w diagnostyce?" bazuje na artykułach z "Weterynarii w Praktyce" i porusza tematykę badań laboratoryjnych w medycynie weterynaryjnej.E-book polecany...
Publikacja elektroniczna w formacie PDFE-book zawiera 32 tutoriale, w których szczegółowo przedstawiono, jak wykonać efektowne dekoracje cukiernicze. Miłośnicy dekoratorst...
E-book "Diagnozuj z nami" powstał na bazie artykułów opublikowanych w kilkuczęściowych cyklach w "Weterynarii w Praktyce", które szczegółowo omawiają zagadn...