Publikacja Fitofarmaceutyki – oparte na dowodach naukowych kompendium leczniczych produktów ziołowych została przygotowana pod redakcją naukową prof. dr. hab. n. farm. Mirosławy...
„Kardiologia sportowa w praktyce klinicznej” jest przykładem opracowania unikalnego w skali kraju w tym temacie. Uwzględniono wszystkie elementy, których znajomość konieczna jest...
Nagłe zatrzymanie krążenia (NZK) w trakcie lub w niedługim czasie po aktywności sportowej to zawsze zdarzenie niezwykle dramatyczne, ponieważ występuje w sposób nieprzewidziany i najczęściej dot...
Publikacja Olejki eteryczne w profilaktyce i leczeniu chorób infekcyjnych została przygotowana pod redakcją prof. dr hab. n. farm. Anny Malm wspólnie z zespołem...
Niniejszy podręcznik, przygotowany przez wybitnych polskich specjalistów w dziedzinie ginekologii i położnictwa, jest znakomitym źródłem informacji na temat najnowszych osiągnięć świa...
Poza podstawowymi informacjami związanymi z radiologią interwencyjną tematyka książki obejmuje wykorzystanie tej specjalizacji w postępowaniu terapeutycznym. Szczegółowo omówiono meto...
Gry świata... to najobszerniejszy zbiór gier z różnych epok i regionów świata, wybranych przez znawców i miłośników gier, ojca i syna, Lecha i Wojciecha Pijanowsk...
Skuteczne tworzenie aplikacji opartych na mikroserwisach wymaga opanowania nowej wiedzy i praktyk architektonicznych. W tej wyjątkowej książce pionier architektury mikroserwisowej i posiadacz tytuł...
Książka Poradnik ślusarza – tradycyjne i nowoczesne technologieskłada się z 4 części. Część pierwsza, wprowadzająca, zawiera informacje ogólnotechniczne, istotne dla mechaników wszystkich specjalno...
"Siła komunikacji" Charles Duhigg zagłębił się w to, jak się komunikujemy i co takiego robią najlepsi przyjaciele, wytrawni negocjatorzy i doświadczeni menadżerowie, że ludzie decydują się im zaufa...
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie...
Żywienie człowieka zdrowego i chorego. to drugi tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka...
#WSPINACZKA: O KROK DALEJ to rozwinięcie wiedzy zawartej w pierwszej części podręcznika.Książka ta stanowi kompendium wiedzy z zakresu zaawansowanych technik wspinaczkowych oraz zbi&oac...
Artystyczne dekoracje tortów to książka jedyna w swoim rodzaju, w której najwybitniejsze dekoratorki ciast dzielą się swoją wiedzą praktyczną i przepisami, krok po kroku opisują techn...
Książka o ogromnej wartości praktycznej. Znajduje się w niej około 50 radiogramów, przedstawiających stany prawidłowe i patologiczne, a także przydatne schematy ułożenia pacjenta do badania,...
Książka:- uczy właściwej interpretacji zapisu EKG u sportowców ze względu na odmienności spowodowane zmianami adaptacyjnymi powstającymi podczas intensywnego uprawiania sportu- z...
Dzięki ponad 400 wysokiej jakości zdjęciom, przejrzystym ilustracjom anatomicznym i dokładnym opisom, publikacja poświęcona stomatologii weterynaryjnej kotów może być wizualnym przewodnikiem...
Książka w założeniu ma stanowić praktyczny przewodnik przeznaczony dla lekarzy weterynarii zajmujących się kotami, u których rozpoznano choroby skóry. Została opracowana w układzie &b...
Spis treściWprowadzenieTechnologie i sieci cyfrowe jako czynnik rozwojowy i destrukcyjnyAktywność dzieci i młodzieży w cyberprzestrzeni – charakterystyka wybranych prz...
Design trends and styles of the 1950sPublished annually from 1906 until 1980, Decorative Art, The Studio Yearbook was dedicated to the latest currents in architecture, interiors, furniture, l...