Poradnik kulinarny „100 postnych i jarskich dań” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niez...
Poradnik kulinarny „100 potraw z jaj” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle warto...
Poradnik kulinarny „109 potraw” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowy...
Nie tracąca na atrakcyjności książka kucharska znanej autorki Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Publikacja zawiera kilkaset przepisów na obiady na cały rok oraz szczegółowy jadłospis, r&oac...
Domowe lody, czekoladowy mus, kruche i biszkoptowe ciasta z galaretkami i owocowymi piankami. W książce znajdziecie pomysły na wykorzystanie owoców w domowych wypiekach i słodkościach. Korzy...
W książce znajdziecie przepisy na potrawy z rusztu, które z łatwością przygotujecie także poza sezonem, na patelni grillowej lub w piekarniku. Dania mięsne, rybne czy warzywne serwowane na p...
Domowe nalewki atrakcyjnie smakują, korzystnie wpływają na zdrowie, są dumą domowej piwniczki i uatrakcyjnieniem spotkań z rodziną i przyjaciółmi. To także sposób na utrwalenie aromat...
Poradnik kulinarny „Ciasta wielkanocne” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle war...
Ciepłe śniadania to znakomity pomysł dla tych, którzy chcą energetycznie rozpoczynać każdy dzień. Przez cały rok! To również znakomity początek drogi zwanej zdrowym stylem życia.
Dieta DASH zmniejsza ryzyko rozwoju nadciśnienia, a jeśli ono występuje,pomaga je obniżyć i to już po dwóch tygodniach stosowania.Jest skuteczna zarówno u mężczyzn, jak i kobiet...
E-book – "Dieta na pamięć i koncentrację". Seria zdrowie. Zdrowe dietyZ pewnością znasz wierszyk o panu Hilarym, który zgubił swoje okulary, ale czy pamiętasz, kt...
Doświadczone sekreta smażenia konfitur i sokówOpis: Oryginalna książka kucharska z roku 1880! Doświadczone sekreta smażenia konfitur i soków oraz robienia konserw, galaret, marm...
Poradnik kulinarny „Drób – sposoby przyrządzania” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedn...
Poradnik kulinarny „Jedz ryby” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowyc...
Poradnik kulinarny „Konfitury, kompoty i inne konserwy owocowe” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jed...
Dowiedz się, jakie diety skutecznie odchudzają, redukują nadwagę i likwidują otyłość, a które mogą być groźne dla zdrowia lub to tylko zabieg marketingowy. Opinie i wnioski na bazie doświadc...
Siedemset przepisów i sposobów jak niedrogo i do syta wyżywić rodzinę w okresie kłopotów z domowym budżetem, kryzysu gospodarczego, działań wojennych lub zagrożenia terrorystyc...
Karbinadle, krupniok, becok na sypko czy kluski śląskie... Któż z nas nie zasiadłby chętnie do tak zastawionego stołu. Niestety, coraz rzadziej śląskie dania pojawiają się w naszych domach. ...
Książka opowiada o meksykańskiej historii z perspektywy kulinarnej, ponieważ gastronomia to jedna z najbardziej charakterystycznych cech kultury Meksyku i zwierciadło jego historii. Meksyk to kraj ...