Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
Wszystkie dzieci uwielbiają gry i zabawy z rówieśnikami, a dzięki Akademii gier i zabaw każde dziecko będzie mogło samodzielnie przygotować własną grę lub rekwizyt.
Duży wybór praktycznych przepisów na pyszne dżemy, konfitury i galaretki, przyrządzone z rozmaitych owoców: jabłek, gruszek, śliwek, malin, porzeczek, fig…
Historyjki słuchowe i dźwięki to kompleksowy materiał pomocny w terapii i profilaktyce percepcji słuchowej, w tym wrażliwości, pamięci i koncentracji słuchowej. Publikacja skierowana jest do dzieci...
To kompleksowa publikacja do terapii opóźnionego rozwoju mowy zawierająca materiał werbalny, ilustracyjny i słuchowy. Składa się ona z dwóch części: „Materiałów do terapi...
To kompleksowa publikacja do terapii opóźnionego rozwoju mowy zawierająca materiał werbalny, ilustracyjny i słuchowy. Składa się ona z dwóch części: „Materiałów do terapi...
Łamańce językowe to logopedyczne opowiadania, którego głównym celem jest usprawnianie dykcji i artykulacji oraz utrwalanie wymowy głoski r wraz z różnicowaniem wymowy głosek op...
Przepis na szczęśliwe dziecko to zbiór ponad 100 zabaw, które nie tylko dostarczają rozrywki, ale również mają wpływ na rozwój mowy, funkcji poznawczych czy sprawności r...
Przepisy na takie tradycyjne wielkanocne specjały, jak żurek z białą kiełbasą czy babka drożdżowa z szafranem, a także na potrawy mniej znane, ale odpowiednie na świąteczny stół, np. jajka f...
Zielone warzywa nie tylko fantastycznie wyglądają na talerzu – obecnie uważa się je za jedną z najzdrowszych grup produktów żywnościowych. Powinniśmy je zjadać kilka razy dziennie!