Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Słownik przeznaczony jest dla studentów chemii, pracowników naukowych specjalizujących się w chromatografii i technikach elektromigracyjnych, a także osób zatrudnionych w labor...
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych.
Tom 2 składa się z 4 części.
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Hasło "Europejski wymiar bezpieczeństwa energetycznego" nie ma swojej literatury przedmiotu, nie znalazło dotąd też swego odzwierciedlenia w publicystyce, jest jednak rozpoznawalne i czyt...
Rekiny należą do najgroźniejszych stworzeń na kuli ziemskiej i tylko najodważniejsi ludzie ośmielą się do nich zbliżyć. Są mięsożercami. Pojawiły się na Ziemi wcześniej niż dinozaury! Zamieszkują o...
Owady to największa pod względem liczby gatunków grupa zwierząt. Niektóre są pożyteczne, inne szkodliwe, dokuczliwe, a nawet groźne. Warto więc wiedzieć o nich jak najwięcej.Co ...
Fascynujący album o dzikich zwierzętach!Ten niezwykły album powstał ze zdjęć wykonanych przez polskich leśników. Z kilku tysięcy fotogramów wybraliśmy najciekawsze, zaskakujące,...