Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Słownik przeznaczony jest dla studentów chemii, pracowników naukowych specjalizujących się w chromatografii i technikach elektromigracyjnych, a także osób zatrudnionych w labor...
Słownik przeznaczony jest dla studentów chemii, pracowników naukowych specjalizujących się w chromatografii i technikach elektromigracyjnych, a także osób zatrudnionych w labor...
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych.
Tom 2 składa się z 4 części.
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych.Tom 2 składa się z ...
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Zespoły roślinne to podstawowe jednostki pozwalające opisać i wyodrębnić przestrzennie roślinność dowolnego obszaru. Znajdują one zastosowanie w ochronie przyrody, są podstawą identyfikowania siedl...
Zespoły roślinne to podstawowe jednostki pozwalające opisać i wyodrębnić przestrzennie roślinność dowolnego obszaru. Znajdują one zastosowanie w ochronie przyrody, są podstawą identyfikowania siedl...
Większość motyli dziennych możemy bez problemów rozpoznać nawet na podstawie zdjęcia. Znacznie trudniej jest rozpoznać i sklasyfikować liczniejszą grupę motyli nocnych, a jeszcze liczniejsze...
Większość motyli dziennych możemy bez problemów rozpoznać nawet na podstawie zdjęcia. Znacznie trudniej jest rozpoznać i sklasyfikować liczniejszą grupę motyli nocnych, a jeszcze liczniejsze...
Żadne inne organizmy zwierzęce zamieszkujące Ziemię nie odznaczają się takim bogactwem form i taką liczebnością jak owady. Do tej pory opisano około miliona owadów, co stanowi tylko pewną ic...
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na...
W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i s...
Dzięki tej niezwykłej książce Czytelnik będzie mógł odbyć wyprawę wiodącą szlakiem najwspanialszych miejsc na naszym globie. Odwiedzi On zarówno znane parki narodowe, jak i odizolowan...
Dzięki tej niezwykłej książce Czytelnik będzie mógł odbyć wyprawę wiodącą szlakiem najwspanialszych miejsc na naszym globie. Odwiedzi On zarówno znane parki narodowe, jak i odizolowan...
Hasło "Europejski wymiar bezpieczeństwa energetycznego" nie ma swojej literatury przedmiotu, nie znalazło dotąd też swego odzwierciedlenia w publicystyce, jest jednak rozpoznawalne i czyt...