Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Słownik przeznaczony jest dla studentów chemii, pracowników naukowych specjalizujących się w chromatografii i technikach elektromigracyjnych, a także osób zatrudnionych w labor...
Słownik przeznaczony jest dla studentów chemii, pracowników naukowych specjalizujących się w chromatografii i technikach elektromigracyjnych, a także osób zatrudnionych w labor...
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych.
Tom 2 składa się z 4 części.
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Zespoły roślinne to podstawowe jednostki pozwalające opisać i wyodrębnić przestrzennie roślinność dowolnego obszaru. Znajdują one zastosowanie w ochronie przyrody, są podstawą identyfikowania siedl...
Publikacja Biologia 1. Podręcznik została przygotowana dla uczniów klasy 1 szkoły branżowej I stopnia. Tom pierwszy zawiera treści pozwalające zrealizować wymagania przewidziane w podstawie ...
Biologia 1. Zeszyt ćwiczeń składa się z 17 kart zgrupowanych w 5 działów: Badania biologiczne Metody badawcze w biologii Metody badawcze stosowane w ...
Podręcznik Biologia 2. Zakres rozszerzony został przygotowany dla uczniów drugiej klasy liceów ogólnokształcących i techników. Tom ten pozwala kontynuować opanowanie mat...
Podręcznik Biologia 3 został przygotowany dla uczniów klasy 3 szkoły branżowej I stopnia, którzy ukończyli ośmioletnią szkołę podstawową. Ostatni tom z tej serii autorki poświęciły re...
Podręcznik Biologia 3 został przygotowany dla uczniów klasy 3 liceów ogólnokształcących i techników. Publikacja z zakresu podstawowego zawiera treści pozwalające zrealiz...
Podręcznik Biologia 3. Zakres rozszerzony został przygotowany dla uczniów klasy 3 liceów ogólnokształcących i techników, którzy kontynuują naukę przedmiotu biolog...
Hasło "Europejski wymiar bezpieczeństwa energetycznego" nie ma swojej literatury przedmiotu, nie znalazło dotąd też swego odzwierciedlenia w publicystyce, jest jednak rozpoznawalne i czyt...
"„Las – świątynia życia” to album dla wszystkich kochających leśną przyrodę. Opowiada o życiu lasu zdjęciami wykonanymi przez leśników. W swej pracy wykorzystują oni z...
Rekiny należą do najgroźniejszych stworzeń na kuli ziemskiej i tylko najodważniejsi ludzie ośmielą się do nich zbliżyć. Są mięsożercami. Pojawiły się na Ziemi wcześniej niż dinozaury! Zamieszkują o...
Owady to największa pod względem liczby gatunków grupa zwierząt. Niektóre są pożyteczne, inne szkodliwe, dokuczliwe, a nawet groźne. Warto więc wiedzieć o nich jak najwięcej.Co ...