Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Słownik przeznaczony jest dla studentów chemii, pracowników naukowych specjalizujących się w chromatografii i technikach elektromigracyjnych, a także osób zatrudnionych w labor...
Przepływy wielofazowe są obecnie najbardziej dynamicznie rozwijającym się działem mechaniki płynów. Wzbudzają one coraz większe zainteresowanie ze względu na ich stale rosnące znaczenie pra...
Materiał zawarty w ninejszym podręczniku podzielono na dwie części.W części I omówiono przepływy jednofazowe, a w części II mechanikę płynów dla przepływów dwufazowych.
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych.
Tom 2 składa się z 4 części.
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych.Tom 2 składa się z ...
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Rozpylanie cieczy jest jednym z najczęściej realizowanych procesów w różnych dziedzinach życia i gospodarki, począwszy od domowego natrysku, a skończywszy na schładzaczu rdzeni w elek...
Podręcznik jest zbiorem 320 zadań z mechaniki płynów. W każdym rozdziale zamieszczono zadania w pełni rozwiązane oraz zadania do samodzielnego rozwiązania. Zadania w niniejszym zbiorze uzupe...
Biologia w LO, liceum profilowanym i technikum, w zakresie podstawowym i rozszerzonym. Podręcznik zawiera zagadnienia z zakresu genetyki, ewolucjonizmu, ekologii i ochrony środowiska. Szczeg&...
- Trzecia, ostatnia część podręcznika zawiera wyłącznie treści z zakresu rozszerzonego. Omówiono w niej strukturę i funkcjonowanie komórki oraz przemiany metaboliczne zachodzące w jej...
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na...
Chemia - zbiór zadań dla liceum ogólnokształcącego i technikum, poziom rozszerzony, jest zgodny z wymogami określonymi w nowej „Podstawie programowej kształcenia ogólnego...
Chemia - zbiór zadań dla liceum ogólnokształcącego i technikum Poziom rozszerzony, jest zgodny z wymogami określonymi w nowej „Podstawie programowej kształcenia ogólnego ...
Chemia - zbiór zadań dla liceum ogólnokształcącego i technikum Poziom rozszerzony, jest zgodny z wymogami określonymi w nowej „Podstawie programowej kształcenia ogólnego ...
W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i s...
Dzięki tej niezwykłej książce Czytelnik będzie mógł odbyć wyprawę wiodącą szlakiem najwspanialszych miejsc na naszym globie. Odwiedzi On zarówno znane parki narodowe, jak i odizolowan...
Dzięki tej niezwykłej książce Czytelnik będzie mógł odbyć wyprawę wiodącą szlakiem najwspanialszych miejsc na naszym globie. Odwiedzi On zarówno znane parki narodowe, jak i odizolowan...
Hasło "Europejski wymiar bezpieczeństwa energetycznego" nie ma swojej literatury przedmiotu, nie znalazło dotąd też swego odzwierciedlenia w publicystyce, jest jednak rozpoznawalne i czyt...