Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Słownik przeznaczony jest dla studentów chemii, pracowników naukowych specjalizujących się w chromatografii i technikach elektromigracyjnych, a także osób zatrudnionych w labor...
Słownik przeznaczony jest dla studentów chemii, pracowników naukowych specjalizujących się w chromatografii i technikach elektromigracyjnych, a także osób zatrudnionych w labor...
Przepływy wielofazowe są obecnie najbardziej dynamicznie rozwijającym się działem mechaniki płynów. Wzbudzają one coraz większe zainteresowanie ze względu na ich stale rosnące znaczenie pra...
Przepływy wielofazowe są obecnie najbardziej dynamicznie rozwijającym się działem mechaniki płynów. Wzbudzają one coraz większe zainteresowanie ze względu na ich stale rosnące znaczenie pra...
Materiał zawarty w ninejszym podręczniku podzielono na dwie części.W części I omówiono przepływy jednofazowe, a w części II mechanikę płynów dla przepływów dwufazowych.
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych.
Tom 2 składa się z 4 części.
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Rozpylanie cieczy jest jednym z najczęściej realizowanych procesów w różnych dziedzinach życia i gospodarki, począwszy od domowego natrysku, a skończywszy na schładzaczu rdzeni w elek...
Rozpylanie cieczy jest jednym z najczęściej realizowanych procesów w różnych dziedzinach życia i gospodarki, począwszy od domowego natrysku, a skończywszy na schładzaczu rdzeni w elek...
Podręcznik jest zbiorem 320 zadań z mechaniki płynów. W każdym rozdziale zamieszczono zadania w pełni rozwiązane oraz zadania do samodzielnego rozwiązania. Zadania w niniejszym zbiorze uzupe...
Zespoły roślinne to podstawowe jednostki pozwalające opisać i wyodrębnić przestrzennie roślinność dowolnego obszaru. Znajdują one zastosowanie w ochronie przyrody, są podstawą identyfikowania siedl...
Publikacja Biologia 1. Podręcznik została przygotowana dla uczniów klasy 1 szkoły branżowej I stopnia. Tom pierwszy zawiera treści pozwalające zrealizować wymagania przewidziane w podstawie ...
Podręcznik Biologia 1. Zakres podstawowy został przygotowany dla uczniów klasy 1 liceów ogólnokształcących i techników. Podręcznik pozwala zrealizować wymagania przewidz...
Podręcznik Biologia 1. Zakres rozszerzony został przygotowany dla uczniów klasy 1 liceów ogólnokształcących i techników. Podręcznik pozwala zrealizować wymagania przewid...
Podręcznik Biologia 2. Zakres rozszerzony został przygotowany dla uczniów drugiej klasy liceów ogólnokształcących i techników. Tom ten pozwala kontynuować opanowanie mat...
Podręcznik Biologia 3 został przygotowany dla uczniów klasy 3 szkoły branżowej I stopnia, którzy ukończyli ośmioletnią szkołę podstawową. Ostatni tom z tej serii autorki poświęciły re...
Podręcznik Biologia 3 został przygotowany dla uczniów klasy 3 liceów ogólnokształcących i techników. Publikacja z zakresu podstawowego zawiera treści pozwalające zrealiz...
Podręcznik Biologia 3. Zakres rozszerzony został przygotowany dla uczniów klasy 3 liceów ogólnokształcących i techników, którzy kontynuują naukę przedmiotu biolog...