Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Słownik przeznaczony jest dla studentów chemii, pracowników naukowych specjalizujących się w chromatografii i technikach elektromigracyjnych, a także osób zatrudnionych w labor...
Słownik przeznaczony jest dla studentów chemii, pracowników naukowych specjalizujących się w chromatografii i technikach elektromigracyjnych, a także osób zatrudnionych w labor...
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych.
Tom 2 składa się z 4 części.
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych.Tom 2 składa się z ...
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Zespoły roślinne to podstawowe jednostki pozwalające opisać i wyodrębnić przestrzennie roślinność dowolnego obszaru. Znajdują one zastosowanie w ochronie przyrody, są podstawą identyfikowania siedl...
Zespoły roślinne to podstawowe jednostki pozwalające opisać i wyodrębnić przestrzennie roślinność dowolnego obszaru. Znajdują one zastosowanie w ochronie przyrody, są podstawą identyfikowania siedl...
Dyrektor warszawskiego zoo – doktor Andrzej Kruszewicz – opowiada o przeróżnych ssakach pochodzących ze wszystkich zakątków świata. Łącznie w książce autor prezentuje pona...
Kolejna książka z serii „Kruszewicz opowiada“, tym razem o zwierzętach krajowych. Autor znany z poczucia humoru, niezwykłej swady i rozległej wiedzy opowiada w typowy dla siebie spos&oa...
Kolejna książka z serii „Kruszewicz opowiada“, tym razem o zwierzętach krajowych. Autor znany z poczucia humoru, niezwykłej swady i rozległej wiedzy opowiada w typowy dla siebie spos&oa...
Podręcznik szkolny do nauczania biologii w zakresie podstawowym na poziomie liceum ogólnokształcącego, liceum profilowanego i technikum.Numer dopuszczenia: 365/03.
Ćwiczenie i doskonalenie umiejętności – zadania ściśle skorelowane z wykładem w podręczniku to idealny sposób na uzupełnienie i sprawdzenie zdobytych umiejętności. Atrakcyjna grafika i...
Praktyczne poznanie tkanek zwierzęcych – oprócz szczegółowego omówienia i ilustracji tkanek zwierzęcych w lekcjach znajdują się opisy obserwacji mikroskopowych wybranych ...
Podręcznik obejmuje zagadnienia z genetyki, które zostały podane w przystępny sposób językiem dostosowanym do uczniów na tym etapie edukacyjnym, jednocześnie ze szczegó...
Zadania z zeszycie ćwiczeń są ściśle skorelowane z podręcznikiem umożliwiają doskonalenie zdobytych umiejętności .Zawarte w nim polecenia odnoszą się do konkretnych punktów podstawy pr...