W zastraszającym tempie rośnie na Świecie zjawisko polipragmazji, czyli wielolekowości. W 2010 roku Światowa Organizacja Zdrowia oszacowała, że 50% pacjentów zażywających leki nie stosuje ich zg...
To pionierska na polskim rynku publikacja obalająca mity na temat ziołolecznictwa, która jest doskonałym przewodnikiem po terapiach uzupełniających oraz merytoryczną podstawą do leczenia objawów ch...
Nowe, zmienione wydanie unikalnej na polskim rynku książki przedstawiającej najczęściej występujące interakcje leków stosowanych w leczeniu chorób układu sercowo-naczyniowego, oddechowego, przewodu...
To pionierska na polskim rynku publikacja obalająca mity na temat ziołolecznictwa, która jest doskonałym przewodnikiem po terapiach uzupełniających oraz merytoryczną podstawą do leczenia objawów...
Cykl książek Zioła w medycynie to doskonały przewodnik po terapiach uzupełniających. Jest to również merytoryczna podstawa do leczenia objawów chorobowych, fitoterapii schorzeń o łagodnym przeb...
Publikacja Cukrzyca typu 2. Kompendium farmaceuty stanowi praktyczne narzędzie umożliwiające farmaceutom sprawowanie opieki farmaceutycznej nad pacjentami z cukrzycą typu 2 lecz...
To już trzecia publikacja z poczytnej serii „Zioła w Medycynie”. Autorzy cyklu – dr hab. n. farm. Ilona Kaczmarczyk-Sedlak, prof. nadzw. SUM, kierownik Katedry Farmakognozji i Fitochemii Wydz...
Kolejna publikacja z serii Zioła w Medycynie została przygotowana przez prof. dr hab. Ilonę Kaczmarczyk-Sedlak, kierownika Katedry Farmakognozji i Fitochemii Wy...
To druga publikacja z cyklu książek „Zioła w medycynie”, która jest doskonałym przewodnikiem po terapiach uzupełniających oraz merytoryczną podstawą do leczenia objawów chorobowych, fitoterap...
Publikacja Farmakoekonomika. Wybrane aspekty powstała pod redakcją naukową dr hab. Pawła Kawalca, prof. UJ.
Farmakoekonomika jest nauką interdyscyplinar...
Oddajemy do rąk Czytelników drugą część serii Farmakologia w zadaniach, tym razem poświęconą zagadnieniom farmakologii ogólnej i klinicznej.
Podręcznik ten jest wyjątkowy, a jego ...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Farmakologia w zadaniach. Receptura i postacie leków” to nietypowy podręcznik do nauki farmakologii poprzez rozwiązywanie zadań i problemów, przypadków klinicznych. Książka skierowana jest prz...
Farmakologia w zadaniach. Leki układu nerwowego i leczenie bólu, przygotowana pod redakcją dr n. med. Małgorzaty Berezińskiej oraz dr hab. n. med. Anny Wiktorowskiej-Owczarek, t...
Farmakologia w zadaniach. Leki układu autonomicznego i krążenia przygotowana pod redakcją dr n. med. Małgorzaty Berezińskiej oraz dr hab. n. med. Anny Wiktorowskiej-Owczarek to ...
Książka obejmuje w sposób całościowy zagadnienia parazytologii klinicznej. Jej pierwsza część zawiera podstawowe wiadomości dotyczące epidemiologii, diagnostyki i leczenia inwazji pasożytnic...
Podręcznik chemicznej analizy instrumentalnej jasno i przystępnie omawia większość stosowanych obecnie metod analitycznych. Materiał został podzielony na 5 części: proces analityczny, <...
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdr...