Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe ...
Książka Toksykologia w zadaniach została przygotowana przez dr Kamila Jurowskiego (toksykologa, safety assessor) oraz prof. dr hab. Wojciecha Piekoszewskiego (specjalistę z zakresu toksykologii: są...
Dwuczęściowa Toksykologia w zadaniach to nowoczesna publikacja, która została napisana z myślą o studentach medycyny, farmacji, diagnostyki medycznej, kierunków przyrodniczych.S...
Farmakologia w zadaniach. Receptura i postacie leków” to nietypowy podręcznik do nauki farmakologii poprzez rozwiązywanie zadań i problemów, przypadków klinicznych. Książ...
Cykl książek Zioła w medycynie to doskonały przewodnik po terapiach uzupełniających. Jest to również merytoryczna podstawa do leczenia objawów chorobowych, fitoterapii schorzeń o łag...
Cykl książek Zioła w medycynie to doskonały przewodnik po terapiach uzupełniających. Jest to również merytoryczna podstawa do leczenia objawów chorobowych, fitoterapii schorzeń o łago...
Oddajemy do rąk Czytelników drugą część serii Farmakologia w zadaniach, tym razem poświęconą zagadnieniom farmakologii ogólnej i klinicznej.• Podręcznik ten jest wyjątkowy,...
Chemia analityczna. Podejście praktyczne to podręcznik dla początkujących lub praktykujących chemików analityków. Zawiera przegląd różnych dostępnych technik analizy chemicznej...
Cykl książek „Zioła w medycynie” jest doskonałym przewodnikiem po terapiach uzupełniających oraz merytoryczną podstawą do leczenia objawów chorobowych, fitoterapii schorzeń o łag...
Chromatografia jest jedną z najważniejszych dziedzin nauk chemicznych i najważniejszą metodą analizy związków organicznych. Chromatografy są używane we wszystkich laboratoriach analitycznych...
To pionierska na polskim rynku publikacja obalająca mity na temat ziołolecznictwa, która jest doskonałym przewodnikiem po terapiach uzupełniających oraz merytoryczną podstawą do leczenia obj...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
To druga publikacja z cyklu książek „Zioła w medycynie”, która jest doskonałym przewodnikiem po terapiach uzupełniających oraz merytoryczną podstawą do leczenia objawów ch...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia koordynacyjna to dziedzina chemii obejmująca badania związków kompleksowych, głównie metali. Podręcznik ukazuje, oparte na najnowszej literaturze, aplikacyjne ujęcie problem&oa...
Parazytologia medyczna stanowi kompendium wiedzy z parazytologii ogólnej i medycznej. Czytelny układ, jasne, klarowne przedstawienie wiedzy, liczne ryciny i schematy to ogromny atut tej publ...