Prędzej czy później każdego z nas dopada ból lub kontuzja. Jednak nie jesteśmy bezradni. Nasze ciało nie jest kruche, wręcz odwrotnie – jest silne i zdolne do adaptacji. Dzięki ...
Zaburzenia odżywiania stają się obecnie coraz częstszym problemem. Dotyczą dzieci w każdym wieku, począwszy od niemowlęctwa (niedojadanie, przejadanie), przez dzieci w wieku przedszkolnym i wczesno...
Publikacja w sposób kompleksowy porusza tematykę aktualnego spojrzenia na rolę diety w zdrowiu skóry. Zawarte w niej informacje zostały oparte na najnowszych badaniach naukowych oraz ...
Podręcznik Lin Hongsheng przedstawia model leczenia chorób nowotworowych, w którym tradycyjna medycyna chińska zintegrowana z medycyną zachodnią pozwala uzyskać najlepsze możliwe rezu...
„Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia” to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia z...