Dla przeciętnego klinicysty, kliniki czy oddziału stacjonarnego jednostki z zaburzeniem osobowości z pogranicza często są najtrudniejszymi i niedającymi się rozwikłać przypadkami. Książka ta &ndash...
Podręcznik bez trudu pomoże zaliczyć uniwersytecki kurs farmakologii i na zadowalającym poziomie przygotować się do Lekarskiego Egzaminu Państwowego. Rozmiary umożliwiają zabranie go ze sobą ...
Praktyczny przewodnik dla psycho- i fizjoterapeutów oraz osób zmagających się z przewlekłym stresem i depresją Stanley Rosenberg, specjalista w zakresie terapii czaszkowo-krzyżowej z...
Najważniejsze dzieło przystępnie prezentujące dialog motywujący (DM) – efektywną metodę wspomagania zmiany. Obecne wydanie przedstawia nowy model DM oparty na czterech procesach: angażowania,...
Anatomia Prawidłowa Człowieka jest kontynuacją serii podręczników wydawanych pod redakcją prof. Andrzeja Skawiny. Autorzy, korzystając z wieloletnich tradycji dydaktycznych krakowskiej szkoł...
Książka zawiera syntetyczną analizę zmieniającego się znaczenia żywności w życiu współczesnego człowieka, zarówno w wymiarze pozytywnym, jak i negatywnym. Podkreśla jej zasadniczą fun...
Długo oczekiwana pozycja nareszcie na polskim rynku!W opinii wielu specjalistów jedyną skuteczną metodą leczenia schizofrenii jest farmakoterapia. Tymczasem odpowiednio przystoso...
Zarys toksykologii klinicznej stanowi kompendium wiedzy o rozstroju zdrowia, powstającego w wyniku działania substancji toksycznych występujących w Polsce.Książkę napisał zespół znanyc...
HIPOTERMIA może być dla naszych pacjentów błogosławieństwem albo przekleństwem. Kardiochirurgia, neurochirurgia i intensywna terapia to dziedziny, w których ochłodzenie ciała zwiększa...
WNIKLIWY REPORTAŻ NOMINOWANY DO NAGRODY PULITZERAKiedy prawie 75 lat temu u Donalda Trippleta z Forest w stanie Missouri po raz pierwszy w historii rozpoznano autyzm, nikt nie przypuszc...
Napisana żywym i przystępnym językiem książka Psychologia odżywiania się. Od zdrowych do zaburzonych zachowań żywieniowych, pozwala lepiej zrozumieć, dlaczego jemy to, co jemy, oraz stanowi bezcenn...