Żywienie człowieka. Tom 1-3 to kolejne wydanie wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pojedyncze tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Po...
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne to trzeci tom wielokrotnie wznawianegopodręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka...
Nowe wydanie cenionego poradnika poświęconego poprawności językowej Polszczyzna na co dzień jest przeznaczona dla osób chcących udoskonalić swoją sprawność komunikacyjną i poszerzyć świadomość jęz...
SOCJOLOGIA SPORTU to kompendium wiedzy o często pomijanym w naukach społecznych, ale niezwykle ważnym obszarze badań nad społecznymi aspektami sportu. Autorzy objęli swoimi rozważaniami niemal wszy...
Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu:
podstawowe pojęcia ż...
To nowatorska monografia ukazująca miejsce oraz znaczenie cielesności i płciowości w dyskursie na temat sportu oraz samych praktykach sportowych. Autorka bada dwie pozostające ze sobą w pewnym napi...
Poradnik dla osób, które chcą wiedzieć nie tylko, jak mówić i pisać poprawnie, ale jak w ogóle mówić czy pisać w określonych sytuacjach, aby osiągnąć cel wypowiedzi, np. skutecznie kogoś przekonać ...
Pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego.Omówiono w nim: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa...