0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY
Kurier 0 zł »


RODO dla kadrowych i HR Zmiany od 4 maja 2019 (Kartonowa Foliowana)

0.00  (0 ocen)
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
99,00 zł
92,40 zł
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 6,60 zł
Stan magazynowy:
Mała ilość
Wysyłka:
24h
Dostawa
Produkt posiadamy w magazynie i wyślemy go w ciągu 24 godzin w dni robocze.
Uwaga! Całkowity czas oczekiwania na zamówienie = czas wysyłki podany na stronie każdego produktu + dostawa przez przewoźnika.
Podane terminy dotyczą dni roboczych (poniedziałek-piątek, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
Cennik dostaw
Cennik dostaw
Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski.
Dla zamówień od 250 zł oferujemy dostawę GRATIS!
Zamówienia z min. jedną publikacją PZWL wysyłamy taniej.

Płatność elektroniczna Dla zamówień
z tytułem PZWL
Kiosk RUCHu - odbiór osobisty 6,75 zł 5,75 zł
Poczta Polska - odbiór w punkcie 7,75 zł 6,75 zł
Kurier Poczta Polska 10,75 zł 9,75 zł
Paczkomaty InPost  11,75 zł  10,75 zł
Kurier 12,75 zł 11,75 zł
Odbiór w księgarni PWN GRATIS GRATIS
Płatność za pobraniem Dla zamówień
z tytułem PZWL
Poczta Polska - odbiór w punkcie 10,75 zł 9,75 zł
Kurier Poczta Polska 13,75 zł 12,75 zł
Kurier 15,75 zł 14,75 zł
Dodaj do schowka

RODO dla kadrowych i HR Zmiany od 4 maja 2019

Publikacja zawiera szczegółowy opis procedury wdrożenia i stosowania w działach kadr i działach HR zasad ochrony danych osobowych wynikających z unijnego rozporządzenia RODO oraz z ustawy o ochronie danych osobowych z 2018 r. Uwzględnia najnowsze zmiany dostosowujące krajowe regulacje do przepisów unijnych w zakresie ochrony danych osobowych kandydatów do pracy i pracowników, które weszły w życie 4 maja 2019 r.
Najtrudniejsze zagadnienia związane z RODO są przedstawione na praktycznych przykładach. Doświadczenie Autorów w zakresie stosowania przepisów o ochronie danych osobowych gwarantuje, że książka jest użyteczną „mapą drogową” wdrożenia i aktualizacji procedur zgodnych z RODO. Dodatkową wartością publikacji są odpowiedzi na pytania dotyczące stosowania RODO w konkretnych sytuacjach u pracodawców.
Częścią publikacji jest kompletny pakiet wzorów dokumentów dla działów kadr i HR, które omówiono w książce. Wśród nich można znaleźć m.in. wzory:
- upoważnienia do przetwarzania danych osobowych;
- umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych;
- zgody elektronicznej na przetwarzanie danych osobowych;
- ogólnej klauzuli informacyjnej dla pracownika dotyczącej przetwarzania danych osobowych w związku z procesem rekrutacji oraz zgody na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby tego procesu;
- zgody kandydata do pracy na przetwarzanie danych poza prowadzonym procesem rekrutacji;
- zgody pracownika na wykorzystanie jego wizerunku.
Zestaw aktywnych druków został załączony na nośniku pendrive stanowiącym część publikacji.
Książka jest skierowana do pracowników działów kadr w firmach i innych podmiotach zatrudniających pracowników, a także do samych pracodawców oraz biur rachunkowych, które prowadzą obsługę w zakresie rozliczeń kadrowo-płacowych. Z pewnością pomoże w pracy specjalistom ds. ochrony danych osobowych. Zainteresuje też pracowników działów personalnych i działów prawnych oraz osoby merytorycznie odpowiedzialne za politykę zatrudnienia w firmach.

  • Kategorie:
    1. Prawo
  • Język wydania: polski
  • ISBN: 9788381375597
  • EAN: 9788381375597
  • Liczba stron: 150
  • Wymiary: 13.5x23.5cm
  • Waga: 0.25kg
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Paczka w RUCHu - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w urzędzie Poczty Polskiej - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa Pocztą Polską - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w Paczkomacie InPost - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa kurierem - dostawa 1 dzień roboczy
    • Odbiór własny w księgarni PWN - dostawa 3 dni robocze
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Nie wysyłamy paczek poza granice Polski.
    • Dostawa do części Paczkomatów InPost oraz opcja odbioru osobistego w księgarniach PWN jest realizowana po uprzednim opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem.
    • Całkowity czas oczekiwania na paczkę = termin wysyłki + dostawa wybranym przewoźnikiem.
    • Podane terminy dotyczą wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).

Inni Klienci oglądali również

64,47 zł 89,00 zł
Do koszyka

Zmiany w prawie oświatowym od roku szk. 2016/2017

Częste zmiany w prawie oświatowym wymagają od dyrektora śledzenia na bieżąco wprowadzanych nowości i dostosowywania do nich wewnątrzszkolnych dokumentów. W tej publikacji opisane zostały przepisy, które weszły w życie od 1 września 2016 r...
28,30 zł 29,00 zł
Do koszyka

Martwi głosu nie mają

Toruń – odwiedzana przez miliony turystów perła gotyku. Miasto równie piękne, jak niebezpieczne. Miasto, w którym zbrodnia zostawia krwawe ślady na cegłach, ulicznym bruku i w ciemnych kątach średniowiecznych uliczek. Tutaj n...
15,70 zł 22,90 zł
Do koszyka

Biuro detektywistyczne Lassego i Mai Tajemnica szpitala

Sara Bernard przewraca się na lodowisku i łamie nogę. W szpitalu podają jej środki przeciwbólowe i zakładają gips. Kiedy Sara dochodzi do siebie, orientuje się, że nie ma swoich złotych kolczyków. Nie ona jedna została okradziona w szpita...
35,91 zł 39,90 zł
Do koszyka

Zmiana

Monika Jaruzelska dała się poznać czytelnikom jako wrażliwa obserwatorka. Jej kolejne książki pełne były trafnych spostrzeżeń, budziły duże emocje. „Zmiana” to opowieść o tym, że żyjemy w świecie ciągłych rewolucji, które przestaliśm...
32,50 zł 39,00 zł
Do koszyka

Prywatność w perspektywie zmiany społecznej

Książka stanowi oryginalny i świeży materiał, dający wiele do myślenia. O erudycji, odwadze myśli i przyjaznym dla czytelnika języku pisarstwa Autorki przekona się każdy, kto sięgnie po tę książkę. Jasność i bezpretensjonalność wywodu z pewnością nie z...
14,55 zł 21,00 zł
Do koszyka

Nowe czytanki o dobrej zmianie

Kontynuacja „Dobrej Zmiany” zapoczątkowana w 2017 r. pierwszym zbiorem „Czytanek”. Odbycie dwuletniego kursu, potwierdzone zdanym egzaminem państwowym oraz zaświadczeniem od proboszcza, uprawnia absolwentów do zasiadania ...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!
 
Uwaga: Nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu dostosowaniaserwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. W programie służącym do obsługi Internetumożna zmienić ustawienia dotyczące cookies Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.