0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

French Boulangerie Recipes and Techniques from the Ferrandi School of Culinary Arts

(Twarda)
0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Cena katalogowa: 149,00 zł
Najniższa cena z 30 dni: 124,98 zł
Cena produktu

Cena katalogowa – rynkowa cena produktu, często jest drukowana przez wydawcę na książce.

Najniższa cena z 30 dni – najniższa cena sprzedaży produktu w księgarni z ostatnich 30 dni, obowiązująca przed zmianą ceny.

Wszystkie ceny, łącznie z ceną sprzedaży, zawierają podatek VAT.

137,58 zł
Stan magazynowy:
Ostatnie sztuki
Dostępność:
w magazynie
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
- Zamówienia od 299 zł wysyłamy GRATIS!
- Zamów z DPD (kurier lub punkty) do 19:30, a Twoją paczkę wysyłamy jeszcze dziś i dostarczymy jutro!
Uwaga! Dotyczy dni roboczych (poniedziałek-piątek, z bez dni wolnych od pracy) oraz towarów dostępnych w magazynie. Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski, jeśli wartość zamówienia przekroczy 500 zł nie oferujemy płatności przy odbiorze.

Przedpłata (Przelewy24)         do 299 zł   od 299 zł
ORLEN Paczka
9,99 zł 0 zł
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka 10,99 zł 0 zł
Pocztex 11,99 zł 0 zł
InPost Paczkomaty 24/7
13,99 zł  0 zł
Kurier DPD
12,49 zł 0 zł
Punkty odbioru DPD
10,99 zł 0 zł
Odbiór w Księgarni PWN
0 zł 0 zł



Płatność przy odbiorze         do 299 zł   od 299 zł
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka 14,99 zł 0 zł
Pocztex 15,99 zł 0 zł
Kurier DPD
16,49 zł 0 zł
Dodaj do schowka

French Boulangerie Recipes and Techniques from the Ferrandi School of Culinary Arts

A complete baking course from the world-renowned professional culinary school École Ferrandi Paris, dubbed the “Harvard of gastronomy” by Le Monde newspaper.

From crunchy baguettes to fig bread, and from traditional brioches to trendy cruffins, this comprehensive volume teaches aspiring bakers how to master the art of the French boulangerie. This new cookbook focuses on bread and viennoiserie, the category of French baked goods traditionally enjoyed for breakfast (like croissants and pains au chocolat); it is a perfect complement to Ferrandi’s bestselling French Pâtisserie, which covers baked desserts. Here, the culinary school’s team of experienced chef instructors provides more than 40 techniques, explained in 220 step-by-step instructions-from making your own poolish or levain to kneading, shaping, and scoring various types of loaves, and from laminating butter to braiding brioches. Base recipes for doughs, fillings, and classic viennoiserie provide fundamental building blocks.

Organized into four categories-traditional breads, specialty breads, viennoiserie, and sandwiches-the 83 easy-to-follow recipes provide home chefs with sweet and savory options for breakfast or snacks-from country bread to grissini, pastrami bagels to croque-monsieurs, and kougelhopf to beignets. Select gluten-free, vegetarian, and vegan recipes offer something for everyone. A general introduction explains the fundamentals of bread and viennoiserie making, including key ingredients, the importance of gluten, the steps of fermentation, and an informative glossary.

  • Kategorie:
    1. Dla pacjenta »
    2. Książki kucharskie
  • Język wydania: angielski
  • ISBN: 9782080433336
  • EAN: 9782080433336
  • Liczba stron: 304
  • Wymiary: 21.5x28.5cm
  • Waga: 1.57kg
  • Data premiery: 23.02.2024
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa 2-3 dni robocze
    • Odbiór w InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier pocztowy (dostawa do domu lub pracy) - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór w Punktach Poczta, Żabka - dostawa 2 dni robocze
    • Punkty partnerskie ORLEN Paczka - dostawa 1-2 dni
    • Kurier (DPD) - dostawa 1 dzień roboczy
    Ważne informacje:
    Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika
    • Całkowity czas oczekiwania na realizację zamówienia jest sumą czasu wysyłki podanej na stronie każdego produktu oraz czasu potrzebnego przewoźnikowi na dostarczenie paczki. Podane terminy dotyczą zawsze dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
    • Wysyłkę zamówień prowadzimy jedynie na terenie Polski.
    • Dostawa do Księgarni PWN, punktów ORLEN Paczka, stacji Orlen, sklepów Żabka oraz Paczkomatów InPost nie jest realizowana dla zamówień z płatnością przy odbiorze.
    • Cena towaru na fakturze VAT jest podwyższona o ewentualny koszt transportu.
    • W przypadku zamówienia kilku towarów koszt przesyłki wybranej przez Klienta zostanie podzielony i przyporządkowany proporcjonalnie do cen kupionych produktów.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.

Inni Klienci oglądali również

25,60 zł 32,00 zł
Do koszyka

Eliot’s Christianity in a Contemporary Perspective From Hindsight to Insight

W książce przeprowadzono analizę wątków chrześcijańskich w poezji T.S. Eliota z perspektywy II wojny światowej, Zagłady oraz współczesnego kryzysu chrześcijaństwa w kulturze zachodniej. Omówiono dwa najistotniejsze motywy twó...
47,34 zł
Do koszyka

Tales from the Tail End

When she was diagnosed with an aggressive form of breast cancer, writes Ananya Mukherjee, she was ‘stunned and disappointed in myself but quickly found my resolve. I chose to fight cheerfully…with a deep belief and faith that I’d ...
59,19 zł
Do koszyka

Moving Students from Potential to Performance

Dorothy Travis broke the glass ceiling to become the first woman to establish a Christian-centered private African American school exclusively for adolescent boys in urban Milwaukee. History was indeed made, not because Dr. Travis wanted her place i...
78,93 zł
Do koszyka

Reflechissez Et Devenez Riche / Think and Grow Rich (French Edition)

Grâce aux révélations que contient ce livre, vous surmonterez tous les obstacles et satisferez vos ambitions, quelles qu'elles soient. Cet ouvrage est le fruit d'une étude de 20 années qui a porté sur la vie de personnalités ayant connu les succes les ...
478,55 zł
Do koszyka

Diagnostic Techniques in Pediatric Endodontics

Correct treatment always begins with a correct diagnosis. The diagnosis of dental pulp status should be seen as a synthesis of history, clinical examination, special tests and radiological examination and not as the outcome of any one specific test. Ro...
74,98 zł
Do koszyka

My Worst Hire & What I Learned From It

"Let me tell you a story of a very expensive hiring mistake I made and what I learned from It."These very words were spoken to Craig Bissett over and over again by numerous business executives and hiring managers d...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!