To pierwszy na polskim rynku wydawniczym podręcznik zgodny z podstawą programową dla zawodu „technik mechatronik”. Jest przeznaczony do nauczania w następujących typach szkół: cz...
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część I podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w ...
Niniejsza pozycja przeznaczona jest dla nauczycieli przedmiotu marketing usług hotelarskich w technikum hotelarskim. Poradnik został opracowany na podstawie podręcznika Marketing usług hotelarskich...
Ćwiczenia z języka niemieckiego dla zawodowych i średnich szkół gastronomicznych dla zawodów: kucharz małej gastronomii, kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych, technik ż...
Nowoczesny podręcznik do nauczania zawodu kosmetyczki w szkołach policealnych, z możliwością wykorzystania w indywidualnym szkoleniu w salonach kosmetycznych i fryzjerskich oraz na kursach dokształ...
Nowoczesny podręcznik do nauczania zawodu kosmetyczki w szkołach policealnych, z możliwością wykorzystania w indywidualnym szkoleniu w salonach kosmetycznych i fryzjerskich oraz na kursach dokształ...
My profession - Ćwiczenia z języka angielskiego dla zawodowych i średnich szkół fryzjerskich i szkół kosmetycznych stanowią moduł uzupełniający do podręczników MY PROFESSION, a...
Niniejsza książka przeznaczona jest przede wszystkim dla szkół zawodowych oraz do kształcenia podczas praktyk w zakładach fryzjerskich, ale może również pomóc w samodzielnej pr...
Podręcznik prezentuje podstawowe pojęcia z zakresu: pojęć prawnych, prawa cywilnego, prawa gospodarczego, prawa finansowego, prawa pracy, prawa karnego, postępowania cywilnego i administracyjnego. ...
Doskonała kontynuacja podręcznika "Prawo i postępowanie administracyjne część 1". Przekazuje wiedzę o podstawowych zagadnieniach prawa administracyjnego, którą powinien posiadać ka...
Poradnik metodyczny do przedmiotu zasady żywienia ukierunkowany jest na przypomnienie celów nauczania tego przedmiotu zawodowego oraz wskazanie najlepszej drogi do ich osiągnięć. Służy pomoc...
Podręcznik prezentuje podstawowe pojęcia z zakresu: pojęć prawnych, prawa cywilnego, prawa gospodarczego, prawa finansowego, prawa pracy, prawa karnego, postępowania cywilnego i administracyjnego. ...
Podręcznik do nauczania przedmiotu Podstawy żywienia człowieka w zawodach: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego i kelner. Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości na temat składni...
Nowoczesny komplet dydaktyczny przeznaczony dla uczniów zasadniczych szkół zawodowych o różnych specjalizacjach, między innymi budowlanej, samochodowej, mechanicznej, wielobran...
Poradnik metodyczny został opracowany do podręcznika Towaroznawstwo dla zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej, jest zintegrowany z podręcznikiem stanowi pomoc dla nauczyciela w organizo...
MY PROFESSIONĆwiczenia z języka angielskiego dla zawodowych i średnich szkół gastronomicznych dla zawodów: - kucharz małej gastronomii, - kucharz, - technik or...
Cykl podręczników przeznaczonych dla uczniów zasadniczych szkół zawodowych o różnych specjalizacjach, między innymi budowlanej, mechanicznej, wielobranżowej. Podręczniki...
Ćwiczenia pozwalają opanować słownictwo obejmujące zagadnienia znane z lekcji przedmiotów zawodowych. Dotyczy ono w szczególności budowy i działania maszyn elektrycznych, wybranych ur...
"Mein Beruf" gwarantuje osiągnięcie podstawowych umiejętności komunikacyjnych, porównywalnych z poziomem A1. Spełnia też wymagania egzaminu Start Deutsch 1 Instytutu Goethego. Podr...