Przewodnik do oceny jakości oraz rozpoznawania według cech morfologicznych materiału siewnego najważniejszych odmian i gatunków warzyw uprawianych bądź dostępnych w obrocie towarowym w Polsc...
Celem monografii jest przedstawienie uwarunkowań organizacyjnych, technicznych i ekonomicznych dla transportu żywności. Celami szczegółowymi są: ukazanieuregulowań prawnych w zakresie ...
Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak r&oac...
Monografia przedstawia tematykę funkcjonowania współczesnych spółdzielni mleczarskich. Rys historyczny ruchu spółdzielczego stanowi wstęp do omówienia prawnych aspekt&oa...
Obecnie konsumenci zwracają szczególną uwagę na jakość i skład produktów żywnościowych. Przemysł mięsny musi mieć więc zagwarantowany wysokiej jakości surowiec rzeźny, aby wyprodukowa...
Szeroko ujęta definicja kontroli pozwala przyjąć, że organy prowadzące kontrolę, zgodnie z prawem krajowym mają prawo podejmować wszelkie czynności kontrolne. Dodać przy tym należy, że definicja ok...
Jak zabezpieczyć produkcję przed COVID-19? Czy chcesz dowiedzieć się jak zapewnić ciągłość przedsiębiorstwa w trakcie pandemii? Pobierz praktyczny e- book dla dostawców i producentów ...
Dzięki e-bookowi "Dodatki do żywności" poznasz wytyczne odnośnie deklarowania dodatków w produktach żywnościowych, zaktualizujesz wiedzę o przepisach umieszczenia informacji na ety...