0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Ebooki: Nauki o zdrowiu

Znaleziono: 52 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Ćwiczenia z mikrobiologii ogólnej i mikrobiologii żywności - Ewa Kisielewska

Ćwiczenia z mikrobiologii ogólnej i mikrobiologii żywności

Podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów technologii żywności i żywienia człowieka, biotechnologii oraz dietetyki. Opracowanie służyć ma zdobyciu usystematyzowanej wiedzy o ...
35,10 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Eliksir Młodości i Płodności. Witamina E - Dr Renata Zarzycka

Eliksir Młodości i Płodności. Witamina E

Eliksir Młodości i Płodności. Witamina E. Jak odsunąć choroby i starość? Żyj dłużej i zdrowiej! Witamina zwana „Eliksirem Młodości i płodności”, to idealny obrońca przed staro...
15,21 zł 16,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Choroby psychosomatyczne. Jak zmienić emocje negatywne na pozytywne i uzdrowić ciało? - Dr Renata Zarzycka

Choroby psychosomatyczne. Jak zmienić emocje negatywne na pozytywne i uzdrowić ciało?

BESTSELLER wśród audiobooków!!! Seria audiobooków "Mindfulness - trening uważności" dr Renaty Zarzyckiej, stała się niepodważalnym bestsellerem w ciągu zaledwie jedne...
29,97 zł 33,30 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Dereń jadalny (Cornus mas L.) - Iwona Szot

Dereń jadalny (Cornus mas L.)

Autor: Iwona Szot
Owoce stanowią nieodzowny element ludzkiej diety. Mogą być spożywane przy każdym posiłku, dostarczając niezbędnych dla naszego organizmu węglowodanów, witamin, błonnika, makro- i mikroelemen...
34,20 zł 38,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Relaksujące dźwięki natury z polskiego ogrodu na wsi. Cz.2/3 - Dr Renata Zarzycka

Relaksujące dźwięki natury z polskiego ogrodu na wsi. Cz.2/3

Relaksujące dźwięki natury z polskiego ogrodu na wsi. Cz.2piewające ptaki i rechot żab na polskiej wsi daje nam uspakajający efekt natury w każdym miejscu gdzie jesteśmy. Kontakt z naturą usp...
17,01 zł 18,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Nietolerancje i alergie pokarmowe - przyczyny, diagnostyka i postępowanie żywieniowe - Małgorzata Kostecka

Nietolerancje i alergie pokarmowe - przyczyny, diagnostyka i postępowanie żywieniowe

Spożywanie pokarmów jest jedną z podstawowych codziennych czynności w ży-ciu człowieka. Coraz częściej jednak różne składniki pokarmowe, na ogół tolerowane przez większość społ...
26,10 zł 29,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej - Marzena S. Brodowska

Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej

W ostatnich latach przemysł żywnościowy dynamicznie się rozwija i dostosowuje do wy-magań i potrzeb coraz bardziej świadomego konsumenta. Oferuje nowe formy produktów żywnościowych jak żywno...
25,20 zł 28,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wpływ składników odżywczych na Twoje zdrowie. Piękno pochodzi z naszego wnętrza. Cz. III/3 ZDROWIE - Dr Renata Zarzycka

Wpływ składników odżywczych na Twoje zdrowie. Piękno pochodzi z naszego wnętrza. Cz. III/3 ZDROWIE

Czy wiesz jak ważne dla naszego zdrowia są składniki odżywcze i codzienne picie wody?Materiał zawarty w tym wydaniu daje Ci świadomość kierunku, w którym warto podążać i gdzie sz...
16,20 zł 18,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Noni Polinezyjski owoc. Lecznicze korzyści dla zdrowia. - Dr Renata Zarzycka

Noni Polinezyjski owoc. Lecznicze korzyści dla zdrowia.

NONI - OWOC WSZECHCZASÓW!Uzdrawiające właściwości noni, czyli morwy indyjskiej, są znane Polinezyjczykom od stuleci. Kahuni, czyli hawajscy szamani i uzdrowiciele czcili tę rośli...
19,98 zł 22,20 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Relaxing music of nature from a Polish garden in the countryside. e. 3/3 - Dr Renata Zarzycka

Relaxing music of nature from a Polish garden in the countryside. e. 3/3

Relaxing sounds of nature from a Polish garden in the countryside. E. 3.Singing birds and the croaking of frogs in the Polish countryside give us the calming effect of nature wherever we are....
17,08 zł 18,98 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Relaxing music of nature from a Polish garden in the countryside. e. 1/3. - Dr Renata Zarzycka

Relaxing music of nature from a Polish garden in the countryside. e. 1/3.

This is relaxing music of nature from a Polish garden in the countryside. Singing birds and croaking frogs from at the polish village sound wonderful and amazing. These are the extraordinarily and...
17,01 zł 18,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Oczyszczanie organizmu. Pożegnaj toksyny i ureguluj masę ciała - Dr Renata Zarzycka

Oczyszczanie organizmu. Pożegnaj toksyny i ureguluj masę ciała

"Oczyszczanie organizmu. Pożegnaj toksyny i ureguluj masę ciała”, zawiera informacje, na temat przyczyn naszych problemów zdrowotnych i tego, jak sobie z nimi możemy poradzić. Każ...
28,80 zł 32,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Przewodnik do ćwiczeń z biotechnologii leśnej - Jacek Gawroński

Przewodnik do ćwiczeń z biotechnologii leśnej

Nowoczesna biotechnologia powstała w latach 70. ub. w. Do jej powstania, a póź-niej dynamicznego rozwoju przyczynił się postęp wiedzy, jaki nastąpił w zakresie biolo-gii molekularnej. Osiągn...
28,80 zł 32,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Kultura bezpieczeństwa w produkcji żywności - Eugenia Czernyszewicz

Kultura bezpieczeństwa w produkcji żywności

Według prognoz, do 2050 r. liczba ludności na naszym globie, którą trzeba będzie wyżywić, zapewniając bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym, wzrośnie do 9 miliardów [Godfray i in. 20...
35,10 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Plon oraz wartość biologiczna ziela tymianku pospolitego (Thymus vulgaris L.) i cząbru ogrodowego (Satureia hortensis L.) w zależności od żywienia azotem i potasem - Katarzyna Dzida

Plon oraz wartość biologiczna ziela tymianku pospolitego (Thymus vulgaris L.) i cząbru ogrodowego (Satureia hortensis L.) w zależności od żywienia azotem i potasem

Tymianek i cząber należą do roślin zielarskich, których plonowanie i jakość surowca zależą od nawożenia mineralnego, przede wszystkim azotem i potasem. Celem przeprowadzonych badań było okre...
Optymalizacja oceny wartości użytkowej i hodowlanej lisów pospolitych (Vulpes vulpes L.) z uwzględnieniem charakterystyki genetycznej opartej na markerach molekularnych - Andrzej Jakubczak

Optymalizacja oceny wartości użytkowej i hodowlanej lisów pospolitych (Vulpes vulpes L.) z uwzględnieniem charakterystyki genetycznej opartej na markerach molekularnych

Rozbieżności między wykonywaną różnymi metodami oceną wielkości ciała hodowlanych lisów pospolitych a rozmiarem uzyskanej skóry, a także między barwą zwierzęcia i skóry,...
Zmienność ontogenetyczna mięty (Mentha species) czynnikiem warunkującym zawartość składników bioaktywnych w surowcu - Agnieszka Najda

Zmienność ontogenetyczna mięty (Mentha species) czynnikiem warunkującym zawartość składników bioaktywnych w surowcu

Różnorodność gatunkowa mięty, a także stosunkowo łatwa zdolność krzyżowania w obrębie gatunku, przyczyniły się do powstania wielu jej odmian botanicznych, regionalnych i uprawnych. W Polsce ...
Przydatność technologiczna i kulinarna mięsa mieszańców pochodzących z krzyżowania dzika (Sus scrofa scrofa) z wybranymi rasami hodowlanymi świń - Anna Kasprzyk

Przydatność technologiczna i kulinarna mięsa mieszańców pochodzących z krzyżowania dzika (Sus scrofa scrofa) z wybranymi rasami hodowlanymi świń

Autor: Anna Kasprzyk
Współczesne rasy świń są poddawane intensywnej selekcji w kierunku przyspieszonego przyrostu tkanki mięśniowej. Wzmożona synteza białek mięśniowych może doprowadzać do zmian fizjologicznych,...
Stężenie kortyzolu w ślinie jako wskaźnik reakcji stresowej koni badanych podczas różnych sposobów użytkowania - Katarzyna Strzelec

Stężenie kortyzolu w ślinie jako wskaźnik reakcji stresowej koni badanych podczas różnych sposobów użytkowania

Oznaczanie w ślinie frakcji wolnego kortyzolu, której wartość jest wprost proporcjonalna do jego stężenia we krwi, umożliwia nieinwazyjną analizę stresu towarzyszącego koniom podczas start&o...
Wpływ kawitacji na właściwości składników żywności - Dariusz M. Stasiak

Wpływ kawitacji na właściwości składników żywności

Kawitacja, polegająca na wytwarzaniu i gwałtownym zanikaniu pęcherzyków gazowo-parowych w cieczach, towarzyszy procesom hydrodynamicznym i jest wywoływana przez drgania mechaniczne. Zjawisko...
Znaleziono: 52 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20