0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Ebooki: Nauki o zdrowiu

Znaleziono: 23 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Przemiany w rolnictwie współczesne wyzwania ekonomiczne, środowiskowe i społeczne - Praca zbiorowa

Przemiany w rolnictwie współczesne wyzwania ekonomiczne, środowiskowe i społeczne

Opracowanie zawiera referaty wygłoszone 18.04.2023 roku podczas konferencji naukowej pt. Przemiany w rolnictwie – współczesne wyzwania ekonomiczne, środowiskowe i społeczne z okazji ju...
45,00 zł 50,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ochrona przyrody w Lasach Państwowych - potrzeby i oczekiwania różnych grup społecznych oraz ich konsekwencje - Ewa Referowska-Chodak

Ochrona przyrody w Lasach Państwowych - potrzeby i oczekiwania różnych grup społecznych oraz ich konsekwencje

W publikacji przedstawiono wyniki badań ankietowych sondujących społeczne oczekiwania względem ochrony przyrody w Lasach Państwowych do roku 2030. Przeprowadzono je wśród zróżnicowany...
31,50 zł 35,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Uwarunkowania organizacyjne, prawne i ekonomiczne produkcji owczarskiej w województwie podlaskim - Tomasz Rokicki

Uwarunkowania organizacyjne, prawne i ekonomiczne produkcji owczarskiej w województwie podlaskim

Publikacja stanowi przedstawienie uwarunkowań organizacyjnych, technicznych i ekonomicznych produkcji owczarskiej w województwie podlaskim. Opracowanie w przystępny sposób ukazuje dot...
31,50 zł 35,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wybrane zagadnienia z ekonomiki organizacji gospodarstw i przedsiębiorstw rolnych - Barbara Gołębiewska

Wybrane zagadnienia z ekonomiki organizacji gospodarstw i przedsiębiorstw rolnych

Książka przybliża czytelnikowi zagadnienia dotyczące metod i narzędzi służących do analizy i oceny działalności gospodarstw oraz przedsiębiorstw rolnych. Ocena obejmuje zasoby czynników prod...
18,00 zł 20,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wpływ dodatku popiołu lotnego ze spalania osadów ściekowych na wybrane właściwości betonu zwykłego - Gabriela Rutkowska

Wpływ dodatku popiołu lotnego ze spalania osadów ściekowych na wybrane właściwości betonu zwykłego

Tematyka monografii wpisuje się dominujący trend w dziedzinie kompozytów cementowych – wykorzystanie ubocznych produktów spalania węgla do modyfikacji betonu w celu uzyskania ni...
36,00 zł 40,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Rolnictwo na terenach cennych przyrodniczo - Barbara Gołębiewska

Rolnictwo na terenach cennych przyrodniczo

W opracowaniu dokonano rozpoznania ram prawnych funkcjonowania rolnictwa na terenach przyrodniczo cennych oraz identyfikacji barier, jeśli takie istnieją, wynikających z ograniczeń funkcjonowania g...
36,00 zł 40,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ubezpieczenia emerytalne powszechne i dla rolników – wybrane konteksty - Marian Podstawka

Ubezpieczenia emerytalne powszechne i dla rolników – wybrane konteksty

Celem monografii jest porównanie ubezpieczeń emerytalnych – powszechnego i dla rolników. W publikacji przedstawiono także rozwój ubezpieczenia społecznego rolników...
31,50 zł 35,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Nasionoznawstwo roślin warzywnych. Przewodnik do ćwiczeń - Ewelina Pióro-Jabrucka

Nasionoznawstwo roślin warzywnych. Przewodnik do ćwiczeń

Przewodnik do oceny jakości oraz rozpoznawania według cech morfologicznych materiału siewnego najważniejszych odmian i gatunków warzyw uprawianych bądź dostępnych w obrocie towarowym w Polsc...
22,50 zł 25,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wspomnienia nie tylko myśliwskie - Tomasz Motyl

Wspomnienia nie tylko myśliwskie

Autor: Tomasz Motyl
Wspomnienia nie tylko myśliwskie Tomasza Motyla to zbiór retrospekcji opisujących przeżycia i doświadczenia autora. Jednak, jak zauważa Teres Zaniewska, „ […] to coś znacznie wi...
22,50 zł 25,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Transport żywności – uwarunkowania organizacyjne, techniczne, ekonomiczne oraz jego skala - Bogdan Klepacki

Transport żywności – uwarunkowania organizacyjne, techniczne, ekonomiczne oraz jego skala

Celem monografii jest przedstawienie uwarunkowań organizacyjnych, technicznych i ekonomicznych dla transportu żywności. Celami szczegółowymi są: ukazanieuregulowań prawnych w zakresie ...
18,00 zł 20,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ochrona drewna - surowca i materiału - Adam Krajewski

Ochrona drewna - surowca i materiału

Kompleksowa i wielowątkowa praca z pogranicza nauk przyrodniczych i inżynieryjno-technicznych. W publikacji dogłębnie omówiono problematykę diagnostyki biodegradacji drewna oraz fizycznych i...
36,00 zł 40,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wybrane aspekty zrównoważonego rozwoju zielonych przestrzeni miejskich - Agnieszka Mandziuk

Wybrane aspekty zrównoważonego rozwoju zielonych przestrzeni miejskich

Publikacja stanowi element dyskursu o wartości zielonych przestrzeni oraz zasobów wodnych w aglomeracjach aspirujących do statusu miast przyszłości. Uzmysławia istotę i znaczenie wyceny zaso...
31,50 zł 35,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Analiza i ocena jakości żywności - Praca Zbiorowa Pod Red. Nauk. Małgorzaty Piecyk I Wołosiaka

Analiza i ocena jakości żywności

Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak r&oac...
31,50 zł 35,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Procesy technologiczne oczyszczania wody i ścieków. Laboratorium - Lidia Reczek

Procesy technologiczne oczyszczania wody i ścieków. Laboratorium

Podręcznik swym zakresem obejmuje tematykę oczyszczania wody i ścieków. Został podzielony na pięć części: oczyszczanie wody, oczyszczanie ścieków, metodyka oznaczeń wybranych parametr...
25,20 zł 28,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Charakterystyka systematycznej pracy koni rekreacyjnych z wykorzystaniem nowoczesnych technik obrazowania oraz konwencjonalnych metod oceny wysiłku fizycznego - Małgorzata Maśko

Charakterystyka systematycznej pracy koni rekreacyjnych z wykorzystaniem nowoczesnych technik obrazowania oraz konwencjonalnych metod oceny wysiłku fizycznego

Rekreacja to główny kierunek użytkowania koni wierzchowych zarówno w Polsce, jak i na świecie. Związana jest z częstą zmianą jeźdźców, którzy charakteryzują się zr&oacut...
22,50 zł 25,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Pastelowe wspomnienia: mój makro- i mikroświat - Tomasz Motyl

Pastelowe wspomnienia: mój makro- i mikroświat

Autor: Tomasz Motyl
Malując mikroświat, odnoszę się do obiektów i zjawisk, które są niedostrzegane ludzkim okiem bez specjalistycznych przyrządów, a które są również składową naszego...
40,50 zł 45,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Sytuacja ekonomiczno-finansowa spółdzielni mleczarskich w Polsce na podstawie studium przypadków - Henryk Runowski

Sytuacja ekonomiczno-finansowa spółdzielni mleczarskich w Polsce na podstawie studium przypadków

Monografia przedstawia tematykę funkcjonowania współczesnych spółdzielni mleczarskich. Rys historyczny ruchu spółdzielczego stanowi wstęp do omówienia prawnych aspekt&oa...
22,50 zł 25,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Dzikie świniowate. Biologia, znaczenie w środowisku, zarządzanie populacją - Anna Rekiel

Dzikie świniowate. Biologia, znaczenie w środowisku, zarządzanie populacją

Autor: Anna Rekiel
Unikatowe na polskim rynku wydawniczym kompendium egzotycznych krewnych swojskiego dzika. Studium uwzględnia najnowszą taksonomię przedstawicieli rodziny świniowatych z rejonu Afryki i Azji, ich mo...
22,50 zł 25,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Szkice przyrody - cztery pory roku - Tomasz Motyl

Szkice przyrody - cztery pory roku

Autor: Tomasz Motyl
Tomasz Motyl, wykorzystując znany motyw pór roku, przedstawia temat upływu czasu na podstawie zmian zachodzących w przyrodzie, odnosząc go do losów człowieka. Refleksji tej towarzyszą...
40,50 zł 45,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Analiza jakości surowca mięsnego - Praca Zbiorowa Pod Redakcją Beaty Kuczyńskiej

Analiza jakości surowca mięsnego

Obecnie konsumenci zwracają szczególną uwagę na jakość i skład produktów żywnościowych. Przemysł mięsny musi mieć więc zagwarantowany wysokiej jakości surowiec rzeźny, aby wyprodukowa...
31,50 zł 35,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Znaleziono: 23 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20