0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Ebooki: Nauki o zdrowiu

Znaleziono: 234 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Chemia analityczna - Bożena Chmielewska-Bojarska

Chemia analityczna

Analiza jakościowa kationów i anionów

Niniejszy skrypt obejmuje swym zakresem metody chemiczne analizy jakościowej kationów i anionów i jest przeznaczony dla studentów Wydziału Chemii Uniwersytetu Łódzkiego....
13,46 zł 14,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
O życiu na żywo - Magdalena Fikus

O życiu na żywo

Biologia według Delty

Zbiór felietonów, pióra znakomitej popularyzatorki nauki prof. Magdaleny Fikus, publikowanych na łamach miesięcznika Delta w latach 2010–2018. Autorka pisze m.in. o dziec...
15,03 zł 16,70 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Being at Home in a Place - Aleksandra Kunce

Being at Home in a Place

The Philosophy of Localness

The monograph contains reflections divided into seven parts. The first part Towards the Philosophy of Localness is a theoretical interpretation of the idea of localness being developed as a broad a...
18,90 zł 21,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ptaki - Beata Guzowska

Ptaki

eBook (pdf)
3,51 zł 3,90 zł
Do koszyka
Ptaki - Beata Guzowska

Ptaki

Wydawca: Literat
Książki z serii zawierają podstawowe informacje oraz ciekawostki o zwierzętach, wiele ilustracji i zdjęć. W serii: Koty i kociaki, Psy i szczeniaki, Ptaki, Zwierzęta na wsi, Zwierzęta w lesie.
Badania sensoryczne w ocenie jakości produktów - Inga Klimczak

Badania sensoryczne w ocenie jakości produktów

Atrakcyjność sensoryczna żywności stanowi jeden z najważniejszych czynników wpływających na decyzje zakupowe. Eksponowanie walorów organoleptycznych, odwoływanie się w kampaniach prom...
16,20 zł 18,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Inżynieria produkcji żywności - zagadnienia wybrane

Inżynieria produkcji żywności - zagadnienia wybrane

Niniejsze materiały dydaktyczne napisane zostały z myślą o studentach kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji studiów pierwszego stopnia (studiów inżynierskich, stacjonarnych i ni...
18,90 zł 21,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Zmiany w gospodarowaniu odpadami od 2020 r. - Kamila Kłos

Zmiany w gospodarowaniu odpadami od 2020 r.

Autor: Kamila Kłos
Elektroniczne rozwiązania objęły sprawozdania dotyczące odpadów medycznych, przekazywane co roku marszałkowi danego województwa przez placówki medyczne. Z e-booka dowiesz się j...
13,41 zł 14,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wieś i Rolnictwo nr 2(183)/2019 - Adam Koziolek

Wieś i Rolnictwo nr 2(183)/2019

Wydawca: Scholar
Spis treści [Contents] Oskar Wolski: Digitalisation of Rural Areas and Agriculture in the EU Debate: How Far from What Research Says?, doi: 10.7366/wir022019/01, s. 7-30;
11,70 zł 13,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wieś i Rolnictwo nr 3(184)/2019 - Anna Rosa

Wieś i Rolnictwo nr 3(184)/2019

Wydawca: Scholar
Spis treści [Contents]Editors’ Note, s. 7-10 Tran Thi Minh Thi: Institutional and Cultural Perspectives in Elder Care in Rural Vietnam [Instytucjonalne i k...
11,70 zł 13,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Plon oraz wartość biologiczna ziela tymianku pospolitego (Thymus vulgaris L.) i cząbru ogrodowego (Satureia hortensis L.) w zależności od żywienia azotem i potasem - Katarzyna Dzida

Plon oraz wartość biologiczna ziela tymianku pospolitego (Thymus vulgaris L.) i cząbru ogrodowego (Satureia hortensis L.) w zależności od żywienia azotem i potasem

Tymianek i cząber należą do roślin zielarskich, których plonowanie i jakość surowca zależą od nawożenia mineralnego, przede wszystkim azotem i potasem. Celem przeprowadzonych badań było okre...
Wpływ składu spektralnego światła na wybrane procesy fizjologiczne mchów w warunkach stresu ozonowego - Katarzyna Możdżeń

Wpływ składu spektralnego światła na wybrane procesy fizjologiczne mchów w warunkach stresu ozonowego

W pracy podjęto próbę poznania mechanizmów regulacji oraz modyfikacji przebiegu wybranych procesów życiowych trzech pospolitych gatunków mchów: Plagiomnium cuspid...
Bezpieczeństwo ekologiczne

Bezpieczeństwo ekologiczne

W pierwszej części dokonano analizy współczesnych zagrożeń ekologicznych, jak również omówiono kategorię ochrony środowiska w aspekcie prawnym. W drugiej części sprecyzowano is...
Natura – Człowiek – Media

Natura – Człowiek – Media

Celem publikacji jest przybliżenie aktualnych zagadnień z zakresu nauk przyrodniczych i społecznych związanych z funkcjonowaniem człowieka we współczesnym świecie w obliczu dynamicznych prze...
Optymalizacja oceny wartości użytkowej i hodowlanej lisów pospolitych (Vulpes vulpes L.) z uwzględnieniem charakterystyki genetycznej opartej na markerach molekularnych - Andrzej Jakubczak

Optymalizacja oceny wartości użytkowej i hodowlanej lisów pospolitych (Vulpes vulpes L.) z uwzględnieniem charakterystyki genetycznej opartej na markerach molekularnych

Rozbieżności między wykonywaną różnymi metodami oceną wielkości ciała hodowlanych lisów pospolitych a rozmiarem uzyskanej skóry, a także między barwą zwierzęcia i skóry,...
Zmienność ontogenetyczna mięty (Mentha species) czynnikiem warunkującym zawartość składników bioaktywnych w surowcu - Agnieszka Najda

Zmienność ontogenetyczna mięty (Mentha species) czynnikiem warunkującym zawartość składników bioaktywnych w surowcu

Różnorodność gatunkowa mięty, a także stosunkowo łatwa zdolność krzyżowania w obrębie gatunku, przyczyniły się do powstania wielu jej odmian botanicznych, regionalnych i uprawnych. W Polsce ...
Wapno dyspergowane - spoiwo zapraw i farb - Wiesław Domasłowski

Wapno dyspergowane - spoiwo zapraw i farb

Z części teoretycznej pracy omówiono historię stosowania wapna oraz właściwości wapna otrzymywanego metodami tradycyjnymi i wapna dyspergowanego. W następnych rozdziałach przedstawiono wynik...
16,20 zł 18,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Przydatność technologiczna i kulinarna mięsa mieszańców pochodzących z krzyżowania dzika (Sus scrofa scrofa) z wybranymi rasami hodowlanymi świń - Anna Kasprzyk

Przydatność technologiczna i kulinarna mięsa mieszańców pochodzących z krzyżowania dzika (Sus scrofa scrofa) z wybranymi rasami hodowlanymi świń

Autor: Anna Kasprzyk
Współczesne rasy świń są poddawane intensywnej selekcji w kierunku przyspieszonego przyrostu tkanki mięśniowej. Wzmożona synteza białek mięśniowych może doprowadzać do zmian fizjologicznych,...
Stężenie kortyzolu w ślinie jako wskaźnik reakcji stresowej koni badanych podczas różnych sposobów użytkowania - Katarzyna Strzelec

Stężenie kortyzolu w ślinie jako wskaźnik reakcji stresowej koni badanych podczas różnych sposobów użytkowania

Oznaczanie w ślinie frakcji wolnego kortyzolu, której wartość jest wprost proporcjonalna do jego stężenia we krwi, umożliwia nieinwazyjną analizę stresu towarzyszącego koniom podczas start&o...
Wpływ kawitacji na właściwości składników żywności - Dariusz M. Stasiak

Wpływ kawitacji na właściwości składników żywności

Kawitacja, polegająca na wytwarzaniu i gwałtownym zanikaniu pęcherzyków gazowo-parowych w cieczach, towarzyszy procesom hydrodynamicznym i jest wywoływana przez drgania mechaniczne. Zjawisko...
Występowanie grzybów rodzaju Fusarium - Elżbieta Mielniczuk

Występowanie grzybów rodzaju Fusarium

Powierzchnia uprawy owsa w Polsce wynosi ok. 500 tys. ha, co stanowi 6,7% ogólnych zasiewów zbóż w naszym kraju i 10% produkcji światowej. Plon ziarna tego zboża z jednego hekt...
11,70 zł 13,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Znaleziono: 234 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20