0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 265 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
The Sims. Nieoficjalna książka kucharska - Taylor OHalloran

The Sims. Nieoficjalna książka kuc...

Książka (twarda)
ZAPOWIEDŹ
62,99 zł
Niedostępny
The Sims. Nieoficjalna książka kucharska - Taylor OHalloran

The Sims. Nieoficjalna książka kucharska

Od pieczonej Alaski po pankejki z żelkowymi misiami. Ponad 85 przepisów dla głodomorów i smakoszy

Sul, sul! (Hej, hej!). Czy zdarzyło ci się grać w Simsy i pomyśleć: „Ciekawe, jak też może smakowaćeliksir miłosny nr 4?” albo „Ta ensaimada wygląda naprawdę smacznie”? Jeśl...
ZAPOWIEDŹ
Niedostępny
Zobacz więcej
Pho Kultowa zupa z Wietnamu - Simi Leistner - 40 %

Pho Kultowa zupa z Wietnamu

Ph? to danie lekkie, zdrowe, smaczne - i dlatego idealnie wpasowuje się w aktualne trendy. Ale to nie tylko jedna z najsłynniejszych zup z makaronem, to także prawdopodobnie jedna z najbardziej r&o...
27,59 zł 46,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Zero waste Nowa jakość życia w 30 dni - Adrian Markowski - 40 %

Zero waste Nowa jakość życia w 30 dni

Ta książka to praktyczny poradnik jak mniej marnować. Możesz wyrzucać aż o 80 procent mniej rzeczy, wydawać mniej pieniędzy - i pełniej żyć! To także refleksja nad tym, w jaki sposób można z...
20,39 zł 34,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Orzechy i pestki - Lara Gessler - 40 %

Orzechy i pestki

Przewodnik mistyczno-kulinarny

Autor: Lara Gessler
Wyjątkowa książka mistyczno-kulinarna autorstwa Lary Gessler. Orzechy i pestki kochamy wszyscy, zwłaszcza Lara Gessler. W jej rodzinnym domu worek orzechów łuskanych w czasie przygotowań do...
29,39 zł 49,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Beauty Food - Maria Ahlgren - 34 %

Beauty Food

85 przepisów dla zdrowia i urody

Autor: Maria Ahlgren
"Beauty Food" zawiera 85 przepisów, które mają wpływ na zdrowy wygląd skóry, włosów i paznokci. Dzięki dobrze zbilansowanym potrawom sprawimy, że żadne supleme...
29,49 zł 45,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wędliny wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu - Franz Siegfried Wagner - 32 %

Wędliny wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu

Wydawca: Multico
Jak przyrządzić wyśmienite domowe wędliny z różnych rodzajów mięsa? Prawidłowe przyrządzanie, przyprawianie, peklowanie, wędzenie i dojrzewanie takich specjałów, jak szynka, bo...
23,89 zł 35,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Polskie jabłka - Joanna Tołłoczko - 32 %

Polskie jabłka, Poszerzamy kulinar...

Książka (miękka ze skrzydełkami)
23,83 zł 34,90 zł
Do koszyka
Polskie jabłka - Joanna Tołłoczko - 32 %

Polskie jabłka

Poszerzamy kulinarne horyzonty

Wydawca: Rea
Jabłko jest bardzo polskim owocem,który znakomicie nadaje się do różnorodnych kulinarnych eksperymentów. Pasuje do wielu dań zarówno tych mięsnych, jak i niezwykle...
23,83 zł 34,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb Zrób to sam - Egon Binder

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb Zrób to sam

Autor: Egon Binder
Wydawca: Multico
Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi pr...
Niedostępny
Zobacz więcej
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1 - Małgorzata Konarzewska

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1

Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej

Wydawca: Rea
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część I podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Chleb Domowe wypieki to bułka z masłem - Martin Johansson

Chleb Domowe wypieki to bułka z masłem

Przepisy, techniki i… drogi na skróty.Obejmująca prawie sto przepisów na różnego rodzaju wypieki księga to dzieło piekarza-amatora Martina Johanssona, który...
Niedostępny
Zobacz więcej
Chleb Domowe wypieki to bułka z masłem - Martin Johansson

Chleb Domowe wypieki to bułka z masłem

Przepisy, techniki i… drogi na skróty.Obejmująca prawie sto przepisów na różnego rodzaju wypieki księga to dzieło piekarza-amatora Martina Johanssona, który...
Niedostępny
Zobacz więcej
Pho Kultowa zupa z Wietnamu - Simi Leistner

Pho Kultowa zupa z Wietnamu

Ph? to danie lekkie, zdrowe, smaczne - i dlatego idealnie wpasowuje się w aktualne trendy. Ale to nie tylko jedna z najsłynniejszych zup z makaronem, to także prawdopodobnie jedna z najbardziej r&o...
Niedostępny
Zobacz więcej
Za mamusię, za tatusia - sposób na niejadka - Marta Bąkowska

Za mamusię, za tatusia - sposób na...

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
Za mamusię, za tatusia - sposób na niejadka - Marta Bąkowska

Za mamusię, za tatusia - sposób na niejadka

Jak kształtować prawidłowe nawyki związane z jedzeniem u dzieci na różnych eatapch rozwoju

Wydawca: Rea
Książka adresowana jest do rodziców, którzy chcą świadomie kształtować nawyki żywieniowe swoich dzieci na różnych etapach ich rozwoju,a szczególnie do tych, kt&oac...
Niedostępny
Zobacz więcej
505 sałatek, surówek i sałat

505 sałatek, surówek i sałat

Książka (miękka)
Niedostępny
505 sałatek, surówek i sałat

505 sałatek, surówek i sałat

Wydawca: Rea
Chcesz zaskoczyć gości niebanalnymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych wyjątkowych sałatek. A może chcesz mieć dietetyczne posiłki do pracy? Lub pyszne dania obiadowe, kt...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia ojca Teodora - Teodor Stępień

Kuchnia ojca Teodora, Dania obiadowe

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
Kuchnia ojca Teodora - Teodor Stępień

Kuchnia ojca Teodora

Dania obiadowe

Wydawca: Rea
Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe to książka kucharska powstała z miłości do gotowania. Ojciec Teodor prezentuje ponad 120 smacznych przepisów na zupy i drugie dania, które gromadz...
Niedostępny
Zobacz więcej
Smacznie, zdrowo, ekspresowo - Anna Kłosińska

Smacznie, zdrowo, ekspresowo

Książka (miękka)
Niedostępny
Smacznie, zdrowo, ekspresowo - Anna Kłosińska

Smacznie, zdrowo, ekspresowo

Wydawca: Rea
Celem poradnika jest przekazanie praktycznej wiedzy, jak skutecznie "zorganizować się" w kuchni, opracować zdrowe menu dla siebie lub dla rodziny oraz w krótkim czasie przygotować ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Prawdziwa kuchnia polska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska

Książka (twarda)
Niedostępny
Prawdziwa kuchnia polska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska

Wydawca: Rea
Prawdziwa kuchnia polska to dzieło wyjątkowe. Stanowi doskonałe kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i kresowe...
Niedostępny
Zobacz więcej
Orzechy i pestki - Lara Gessler

Orzechy i pestki

Przewodnik mistyczno-kulinarny

Autor: Lara Gessler
Wyjątkowa książka mistyczno-kulinarna autorstwa Lary Gessler. Orzechy i pestki kochamy wszyscy, zwłaszcza Lara Gessler. W jej rodzinnym domu worek orzechów łuskanych w czasie przygotowań do...
Niedostępny
Zobacz więcej
Owocowa rewolucja

Owocowa rewolucja, Niezwykłe właśc...

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
Owocowa rewolucja

Owocowa rewolucja

Niezwykłe właściwości zwykłych owoców

Wydawca: Rea
Odkryj niezwykłe walory odżywcze, zdrowotne i smakowe owoców jagodowych: truskawek, malin, jagód, borówek i porzeczek. Poznaj ich zastosowanie w codziennej diecie: nie tylko ja...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kąski z gąski, indyka i kaczki - Tadeusz Barowicz

Kąski z gąski, indyka i kaczki

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
Kąski z gąski, indyka i kaczki - Tadeusz Barowicz

Kąski z gąski, indyka i kaczki

Wydawca: Rea
Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wykwintne a zarazem odznacza się znakomitymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdu...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 265 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20