0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 9 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1 - Małgorzata Konarzewska

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1

Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej

Wydawca: Rea
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część I podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Za mamusię, za tatusia - sposób na niejadka - Marta Bąkowska

Za mamusię, za tatusia - sposób na...

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
Za mamusię, za tatusia - sposób na niejadka - Marta Bąkowska

Za mamusię, za tatusia - sposób na niejadka

Jak kształtować prawidłowe nawyki związane z jedzeniem u dzieci na różnych eatapch rozwoju

Wydawca: Rea
Książka adresowana jest do rodziców, którzy chcą świadomie kształtować nawyki żywieniowe swoich dzieci na różnych etapach ich rozwoju,a szczególnie do tych, kt&oac...
Niedostępny
Zobacz więcej
505 sałatek, surówek i sałat

505 sałatek, surówek i sałat

Książka (miękka)
Niedostępny
505 sałatek, surówek i sałat

505 sałatek, surówek i sałat

Wydawca: Rea
Chcesz zaskoczyć gości niebanalnymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych wyjątkowych sałatek. A może chcesz mieć dietetyczne posiłki do pracy? Lub pyszne dania obiadowe, kt...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia ojca Teodora - Teodor Stępień

Kuchnia ojca Teodora, Dania obiadowe

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
Kuchnia ojca Teodora - Teodor Stępień

Kuchnia ojca Teodora

Dania obiadowe

Wydawca: Rea
Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe to książka kucharska powstała z miłości do gotowania. Ojciec Teodor prezentuje ponad 120 smacznych przepisów na zupy i drugie dania, które gromadz...
Niedostępny
Zobacz więcej
Prawdziwa kuchnia polska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska

Książka (twarda)
Niedostępny
Prawdziwa kuchnia polska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska

Wydawca: Rea
Prawdziwa kuchnia polska to dzieło wyjątkowe. Stanowi doskonałe kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i kresowe...
Niedostępny
Zobacz więcej
Owocowa rewolucja

Owocowa rewolucja, Niezwykłe właśc...

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
Owocowa rewolucja

Owocowa rewolucja

Niezwykłe właściwości zwykłych owoców

Wydawca: Rea
Odkryj niezwykłe walory odżywcze, zdrowotne i smakowe owoców jagodowych: truskawek, malin, jagód, borówek i porzeczek. Poznaj ich zastosowanie w codziennej diecie: nie tylko ja...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kąski z gąski, indyka i kaczki - Tadeusz Barowicz

Kąski z gąski, indyka i kaczki

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
Kąski z gąski, indyka i kaczki - Tadeusz Barowicz

Kąski z gąski, indyka i kaczki

Wydawca: Rea
Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wykwintne a zarazem odznacza się znakomitymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdu...
Niedostępny
Zobacz więcej
Obsługa kelnerska Klasa mistrzowska - Wilhelm Gutmayer

Obsługa kelnerska Klasa mistrzowska

Wydawca: Rea
Krojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny d...
Niedostępny
Zobacz więcej
Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin - Bernhard Gahm

Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin

Autor: Bernhard Gahm
Wydawca: Rea
Oto poradnik, z którego dowiesz się jak uwędzić lub upiec mięso. Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób – właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje, ale i pop...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 9 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20