0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 270 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Dieta dla mózgu - Barbara Jakimowicz-Klein - 30 %

Dieta dla mózgu

Wydawca: Astrum
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek między tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów ...
Książka (miękka)
24,39 zł 35,00 zł
Do koszyka
Wędliny wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu - Franz Siegfried Wagner - 32 %

Wędliny wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu

Wydawca: Multico
Jak przyrządzić wyśmienite domowe wędliny z różnych rodzajów mięsa? Prawidłowe przyrządzanie, przyprawianie, peklowanie, wędzenie i dojrzewanie takich specjałów, jak szynka, bo...
Książka (twarda)
23,89 zł 35,00 zł
Do koszyka
Przepisy na kaca - Hanna Szymanderska - 32 %

Przepisy na kaca

Wydawca: Muza
Złe miłego następstwa – kac, kociokwik, katzenjammer, glątwa – zjawisko ośmieszane w literaturze, lekceważone przez encyklopedystów nie zasłużyło sobie na poważne potraktowanie t...
Książka (miękka)
17,09 zł 24,99 zł
Do koszyka
1001 win których warto spróbować - Outlet - 40 %

1001 win których warto spróbować - Outlet

Redakcja: Neil Beckett
Wydawca: Muza
Przewodnik „1001 win, które warto spróbować” pomoże podjąć decyzję, jakie wino do jakiej potrawy wybrać. Książka zawiera opisy najlepszych win oraz ich roczniki. Opisy win...
Książka (miękka)
OUTLET
71,99 zł 119,99 zł
Do koszyka
Polskie jabłka - Joanna Tołłoczko - 32 %

Polskie jabłka

Poszerzamy kulinarne horyzonty
Wydawca: Rea
Jabłko jest bardzo polskim owocem,który znakomicie nadaje się do różnorodnych kulinarnych eksperymentów. Pasuje do wielu dań zarówno tych mięsnych, jak i niezwykle...
Książka (miękka ze skrzydełkami)
23,83 zł 34,90 zł
Do koszyka
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1 - Małgorzata Konarzewska - 29 %

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1

Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasad...
Wydawca: Rea
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część I podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w ...
Książka (miękka)
22,98 zł 32,50 zł
Niedostępny
Koktajle z fantazją - Bibiana Behrendt

Koktajle z fantazją

Wydawca: Muza
Koktajle są kolorowe, smaczne i na czasie. Czy przygotowanie ich jest skomplikowane? Oczywiście, że nie. Wystarczy sięgnąć po ogólno dostępne, popularne i proste składniki. Wszystko to, co s...
Książka (miękka)
44,91 zł 49,90 zł
Niedostępny
Za mamusię, za tatusia - sposób na niejadka - Marta Bąkowska

Za mamusię, za tatusia - sposób na niejadka

Jak kształtować prawidłowe nawyki związane z jedzeniem ...
Wydawca: Rea
Książka adresowana jest do rodziców, którzy chcą świadomie kształtować nawyki żywieniowe swoich dzieci na różnych etapach ich rozwoju,a szczególnie do tych, kt&oac...
Książka (miękka ze skrzydełkami)
35,91 zł 39,90 zł
Niedostępny
505 sałatek, surówek i sałat - 34 %

505 sałatek, surówek i sałat

Wydawca: Rea
Chcesz zaskoczyć gości niebanalnymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych wyjątkowych sałatek. A może chcesz mieć dietetyczne posiłki do pracy? Lub pyszne dania obiadowe, kt...
Książka (miękka)
16,41 zł 24,90 zł
Niedostępny
Kuchnia ojca Teodora - Teodor Stępień

Kuchnia ojca Teodora

Dania obiadowe
Wydawca: Rea
Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe to książka kucharska powstała z miłości do gotowania. Ojciec Teodor prezentuje ponad 120 smacznych przepisów na zupy i drugie dania, które gromadz...
Książka (miękka ze skrzydełkami)
26,91 zł 29,90 zł
Niedostępny
Smacznie, zdrowo, ekspresowo - Anna Kłosińska

Smacznie, zdrowo, ekspresowo

Wydawca: Rea
Celem poradnika jest przekazanie praktycznej wiedzy, jak skutecznie "zorganizować się" w kuchni, opracować zdrowe menu dla siebie lub dla rodziny oraz w krótkim czasie przygotować ...
Książka (miękka)
22,41 zł 24,90 zł
Niedostępny
Prawdziwa kuchnia polska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska

Wydawca: Rea
Prawdziwa kuchnia polska to dzieło wyjątkowe. Stanowi doskonałe kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i kresowe...
Książka (twarda)
44,91 zł 49,90 zł
Niedostępny
Owocowa rewolucja

Owocowa rewolucja

Niezwykłe właściwości zwykłych owoców
Wydawca: Rea
Odkryj niezwykłe walory odżywcze, zdrowotne i smakowe owoców jagodowych: truskawek, malin, jagód, borówek i porzeczek. Poznaj ich zastosowanie w codziennej diecie: nie tylko ja...
Książka (miękka ze skrzydełkami)
26,91 zł 29,90 zł
Niedostępny
Kąski z gąski, indyka i kaczki - Tadeusz Barowicz

Kąski z gąski, indyka i kaczki

Wydawca: Rea
Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wykwintne a zarazem odznacza się znakomitymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdu...
Książka (miękka ze skrzydełkami)
26,91 zł 29,90 zł
Niedostępny
Obsługa kelnerska Klasa mistrzowska - Wilhelm Gutmayer

Obsługa kelnerska Klasa mistrzowska

Wydawca: Rea
Krojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny d...
Książka (twarda)
54,00 zł 60,00 zł
Niedostępny
Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin - Bernhard Gahm

Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin

Autor: Bernhard Gahm
Wydawca: Rea
Oto poradnik, z którego dowiesz się jak uwędzić lub upiec mięso. Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób – właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje, ale i pop...
Książka (miękka)
22,41 zł 24,90 zł
Niedostępny
Włoska sztuka dobrego gotowania - Pellegrino Artusi - 33 %

Włoska sztuka dobrego gotowania

Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii
Wydawca: Muza
Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii. "Włoska sztuka dobrego gotowania" to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który z...
Książka (twarda)
53,58 zł 79,90 zł
Niedostępny
Superfood z ogrodów, łąk i lasów - Karin Greiner - 33 %

Superfood z ogrodów, łąk i lasów

Energia i zdrowie z natury
Autor: Karin Greiner
Wydawca: Muza
Superżywność jest na ustach wszystkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, że jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, teraz macie okazję zmienić zdanie...
Książka (miękka ze skrzydełkami)
23,32 zł 34,90 zł
Niedostępny
Dieta Smartfood - Eliana Liotta

Dieta Smartfood

Wydawca: Muza
Dieta potwierdzona naukowo przez znany ośrodek - Europejski Instytut Onkologiczny w Mediolanie.Trudno odmówić autorom Diety Smartfood racji – żyjemy w epoce nadmiaru i natłoku &n...
Książka (miękka ze skrzydełkami)
35,91 zł 39,90 zł
Niedostępny
Vegano Italiano - Rosalba Gioffre

Vegano Italiano

Wegańskie smaki tradycyjnej kuchni włoskiej. Ponad 150 ...
Wydawca: Muza
Kuchnia wegańska i tradycyjna kuchnia włoska mają ze sobą bardzo wiele wspólnego: przepisy, smaki i składniki. Autorka tej książki, miłośniczka jedzenia i doświadczona food stylistka, zachę...
Książka (miękka ze skrzydełkami)
44,91 zł 49,90 zł
Niedostępny
Znaleziono: 270 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20