0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 7 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
French Boulangerie Recipes and Techniques from the Ferrandi School of Culinary Arts

French Boulangerie Recipes and Tec...

Książka (twarda)
139,68 zł 149,00 zł
Do koszyka
French Boulangerie Recipes and Techniques from the Ferrandi School of Culinary Arts

French Boulangerie Recipes and Techniques from the Ferrandi School of Culinary Arts

A complete baking course from the world-renowned professional culinary school École Ferrandi Paris, dubbed the “Harvard of gastronomy” by Le Monde newspaper.From crun...
139,68 zł 149,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Italian Coastal - Amber Guinness - 19 %

Italian Coastal

Recipes and stories from where the land meets the sea

Welcome to the Tyrrhenian Sea, home to la dolce vita, sun-drenched islands and seaside towns where even the simplest trattoria has an effortless glamour. Following on from the success of her first ...
119,97 zł 149,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Butter Passion - Jean-Yves Bordier - 19 %

Butter Passion

Książka (twarda)
145,87 zł 179,00 zł
Do koszyka
Butter Passion - Jean-Yves Bordier - 19 %

Butter Passion

Wydawca: Abrams
This book is dedicated to butter-an everyday yet noble food. Here is the history of butter, butter lore, the stages of butter-making, butter's properties, and its uses in French cooking. You will l...
145,87 zł 179,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Eat Weeds - Diego Bonetto

Eat Weeds

A field guide to foraging: how to identify, harvest, eat and use wild plants

Autor: Diego Bonetto
There is food within three metres of your front door. Three generations ago, it was common practice all over the world to collect this wild food; knowledge of what, where and when to forage was a n...
Niedostępny
Zobacz więcej
Pepper

Pepper

Książka (twarda)
Niedostępny
Pepper

Pepper

Wydawca: Abrams
Pepper is an essential seasoning, but one that is easy to take for granted. Here, Erwann de Kerros, a professional spice hunter, and food writer Benedicte Bortoli introduce the vast varieties of pe...
Niedostępny
Zobacz więcej
Paladares - von Bremzen Anya

Paladares

Recipes Inspired by the Private Restaurants of Cuba

Wydawca: Abrams
The first book to tell the mesmerizing story of the new Cuban cuisine. A narrative and visual feast from James Beard Award-winning writer Anya von Bremzen and photographer Megan Fawn Schlow-with mo...
Niedostępny
Zobacz więcej
Wielki atlas świata win - Hugh Johnson

Wielki atlas świata win

Książka (twarda)
Niedostępny
Wielki atlas świata win - Hugh Johnson

Wielki atlas świata win

Wydawca: Buchmann
Oto już szóste wydanie Wielkiego Atlasu Świata Win, przez krytyków określanego mianem "najbardziej sugestywnej i przystępnej z książek o winie w ogóle". Atlas przedst...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 7 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20