0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 12 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
French Boulangerie Recipes and Techniques from the Ferrandi School of Culinary Arts

French Boulangerie Recipes and Tec...

Książka (twarda)
139,68 zł 149,00 zł
Do koszyka
French Boulangerie Recipes and Techniques from the Ferrandi School of Culinary Arts

French Boulangerie Recipes and Techniques from the Ferrandi School of Culinary Arts

A complete baking course from the world-renowned professional culinary school École Ferrandi Paris, dubbed the “Harvard of gastronomy” by Le Monde newspaper.From crun...
139,68 zł 149,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Kuchnia grecka - Barbara Jakimowicz-Klein

Kuchnia grecka

Książka (twarda)
117,00 zł 130,00 zł
Do koszyka
Kuchnia grecka - Barbara Jakimowicz-Klein

Kuchnia grecka

Wydawca: Astrum
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postr...
117,00 zł 130,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Italian Coastal - Amber Guinness - 19 %

Italian Coastal

Recipes and stories from where the land meets the sea

Welcome to the Tyrrhenian Sea, home to la dolce vita, sun-drenched islands and seaside towns where even the simplest trattoria has an effortless glamour. Following on from the success of her first ...
119,97 zł 149,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wybierz sobie piwo. - Jerzy Gibadło - 35 %

Wybierz sobie piwo.

Przewodnik po stylach piwnych

Wydawca: Dragon
Przewodnik po stylach piwnych to pierwsza na polskim rynku książka poświęcona stylom piwnym, opisująca wszystkie style, również te, które pojawiły się na rynku jako najnowsze trendy. ...
64,88 zł 99,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Przysmaki kuchni myśliwskiej - Henryk Dębski - 40 %

Przysmaki kuchni myśliwskiej

Wydawca: Dragon
Nowa edycja książki Henryka Dębskiego, której pierwsze wydanie ukazało się w 1989 roku.Obowiązkowa pozycja w biblioteczce każdego smakosza i miłośnika dań z dziczyzny a także wszystkic...
90,49 zł 149,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
The World Atlas of Street Food - Sue Quinn

The World Atlas of Street Food

Książka (twarda)
Niedostępny
The World Atlas of Street Food - Sue Quinn

The World Atlas of Street Food

Street food is fresh, cheap, plentiful, varied and available in an increasing number of metropolitan locations. Food that was previously only obtainable from Saharan roadsides can now be found in N...
Niedostępny
Zobacz więcej
Eat Weeds - Diego Bonetto

Eat Weeds

A field guide to foraging: how to identify, harvest, eat and use wild plants

Autor: Diego Bonetto
There is food within three metres of your front door. Three generations ago, it was common practice all over the world to collect this wild food; knowledge of what, where and when to forage was a n...
Niedostępny
Zobacz więcej
Herbarium: One Hundred Herbs - Caz Hildebrand

Herbarium: One Hundred Herbs

Grow · Cook · Heal

A stylishly illustrated compendium of 100 herbs, designed to enrich our understanding of all their uses. This isn’t just a book for the kitchen – it’s for the greenhouse, the med...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia Polska

Kuchnia Polska

Książka (twarda)
Niedostępny
Kuchnia Polska

Kuchnia Polska

Wydawca: Dragon
Wielka księga przepisów polskiej kuchni wzbogacona praktycznymi poradami oraz ciekawostkami kulinarnymi. Interesujące zestawienie dwóch trendów żywieniowych: tradycyjnych przep...
Niedostępny
Zobacz więcej
Polskie nalewki - Łukasz Fiedoruk

Polskie nalewki

Książka (twarda)
Niedostępny
Polskie nalewki - Łukasz Fiedoruk

Polskie nalewki

Wydawca: Dragon
Seria: EXPERT
W Polsce nalewki były robione od wieków, a sekrety receptur przekazywano z pokolenia na pokolenie. Ostatnio znów rośnie ich popularność – w dużej mierze są to domowe rarytasy, k...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia świata

Kuchnia świata

Książka (twarda)
Niedostępny
Kuchnia świata

Kuchnia świata

Wydawca: Dragon
Książka Kuchnia świata przedstawia najpopularniejsze potrawy pochodzące z Europy, Azji, Afryki i obu Ameryk.Czytelnik znajdzie tu mnóstwo przepisów na pyszne i łatwe do przygoto...
Niedostępny
Zobacz więcej
Wielka księga polskich produktów regionalnych

Wielka księga polskich produktów r...

Książka (twarda)
Niedostępny
Wielka księga polskich produktów regionalnych

Wielka księga polskich produktów regionalnych

Wydawca: Dragon
Seria: DOBRA KUCHNIA
Wielką zaletą polskiej kuchni jest jej zróżnicowanie regionalne. Każdy region ma swoje typowe potrawy albo sposoby ich przyrządzania, które wynikają z charakterystyki danej części kra...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 12 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20