0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 195 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Koniec diety! - Paulina Małek

Koniec diety!

Jak odczepić się od swojego ciała i naprawić relację z ...
Wydawca: Buchmann
Koniec diety! to książka dla każdego, kto czuje się zagubiony w świecie różnych sposobów odżywiania, myślenia o swoim zdrowiu i ciele oraz często opresyjnych wzorców wyglądu. P...
Książka (miękka ze skrzydełkami)
47,42 zł 49,99 zł
Do koszyka
Roślinna sprawa - Dominika Targosz - 46 %

Roślinna sprawa

Prosta i komfortowa kuchnia pełna warzyw
Wydawca: Buchmann
Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, nieskomplikowane desery z nutką ekstrawagancji oraz kuchenne niezbędniki, czyli dodatki o dużej sile raże...
Książka (miękka ze skrzydełkami)
37,83 zł 69,99 zł
Do koszyka
Kuchnia rodzinna - 22 %

Kuchnia rodzinna

Wydawca: Olesiejuk
Każdy z domowników może wnieść do rodzinnej kuchni coś nowego, a posiłek przyrządzony z sercem jest najlepszym sposobem na zgromadzenie bliskich przy stole.W tej książce znajdziesz zes...
Książka (twarda)
27,24 zł 34,99 zł
Do koszyka
Po prostu wino - Aldo Sohm - 38 %

Po prostu wino

Przyjazny przewodnik po świecie win
Autor: Aldo Sohm
Wydawca: Buchmann
Przyjazny i praktyczny poradnik napisany przez światowej sławy sommeliera Jeśli stojąc przed półką z winami, czujesz się onieśmielony, a pytania kelnera o to, jakie wino podać, przyprawiają ...
Książka (twarda)
49,34 zł 79,99 zł
Do koszyka
Grill przez cały rok - Magdalena Grzegorczyk - 22 %

Grill przez cały rok

Wydawca: Olesiejuk
Magda Grzegorczyk w swojej najnowszej książce proponuje swój zdrowy i szybki sposób na grillowanie, udowadniając, że wcale nie trzeba do tego letnich wieczorów, brykietu i podp...
Książka (twarda)
27,16 zł 34,89 zł
Do koszyka
Domowe wędliny tradycyjne oraz dojrzewające - Robert Winckiewicz - 22 %

Domowe wędliny tradycyjne oraz dojrzewające

Wydawca: Olesiejuk
Druga część bestsellerowej książki Roberta Winckiewicza to wspaniałe pomysły na wędliny, smarówki i rozmaite dodatki domowego wyrobu.Staram się przedstawić Wam nowe pomysły na wyroby r...
Książka (twarda)
31,13 zł 39,99 zł
Do koszyka
Księga mięsa - Sabine Knappe - 22 %

Księga mięsa

Mięso i kuchnia mięsna
Wydawca: Olesiejuk
Lepiej rzadziej, ale dobrze!Czy tak brzmi Wasza odpowiedź na pytanie: jeść mięso, czy nie jeść? Oto książka, która Wam w tym pomoże: przeczytajcie interesujący reportaż na temat natura...
Książka (twarda)
46,62 zł 59,90 zł
Do koszyka
Pysznie aromatycznie - 22 %

Pysznie aromatycznie

Kuchnia pełna świeżych ziół i naturalnych przypraw
Wydawca: Olesiejuk
Odkryj bogactwo smaków i zapachów ziołowej kuchni!Właściwie dobrane przyprawy sprawią, że najzwyklejsze przekąski, zupy, dania główne oraz napoje staną się wyjątkowe.
Książka (twarda)
23,34 zł 29,99 zł
Do koszyka
Wegetariańska Sycylia Przepisy pełne słońca - Holmström Francesca Maugeri - 32 %

Wegetariańska Sycylia Przepisy pełne słońca

Wydawca: Buchmann
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię! Wegetariańskie dania z pasją, pełen smaków i aromatów Sycylii. Kilka tradycyjnych włoskich składników ...
Książka (twarda)
40,96 zł 59,99 zł
Do koszyka
Historia polskiego smaku - Outlet - Maja Łozińska - 38 %

Historia polskiego smaku - Outlet

Kuchnia / Stół / Obyczaje
„Historia olskiego smaku” opowiada o tysiącu lat polskiej kuchni, o jej dziejach od początku naszej państwowości aż po czasy PRL-u! Przedstawia nie tylko zmieniające się przez wieki men...
Książka (miękka)
OUTLET
48,95 zł 79,00 zł
Do koszyka
Paradygmaty rozwoju konsumpcji żywności w Polsce - Outlet - Joanna Szwacka-Mokrzycka - 38 %

Paradygmaty rozwoju konsumpcji żywności w Polsce - Outlet

"W opracowaniu Autorka zaprezentowała problematykę rozwoju konsumpcji żywności w Polsce, a więc ważną i stale aktualną. (…) Praca może mieć duże walory informacyjne (przeglądowe, statys...
Książka (twarda)
OUTLET
36,56 zł 59,00 zł
Do koszyka
Zupy 270 najlepszych przepisów - Małgorzata Caprari - 47 %

Zupy 270 najlepszych przepisów

Wydawca: Buchmann
Pojawiają się na stole na co dzień i od święta. W kuchni polskiej częściej niż w innych - trudno w końcu wyobrazić sobie tradycyjny polski obiad bez zupy! Sycą, rozgrzewają, dostarczają niezbędnych...
Książka (twarda)
31,98 zł 59,99 zł
Do koszyka
Domowe wędliny z dziczyzny - Robert Winckiewicz - 22 %

Domowe wędliny z dziczyzny

Wydawca: Olesiejuk
Trzecia książka Roberta Winckiewicza w całości poświęcona jest dziczyźnie.Dowiesz się z niej, jak postępować z tuszą, jak konserwować i przechowywać mięso oraz jak przygotować je do dalszej o...
Książka (twarda)
31,13 zł 39,99 zł
Do koszyka
Raz na tydzień - Chloe Sucree - 29 %

Raz na tydzień

Kuchnia wege dla zabieganych
Autor: Chloe Sucree
Wydawca: Buchmann
Dzięki wieloletniemu doświadczeniu w niestandardowym łączeniu składników kulinarnych, opanowaniu sztuki prażenia i mieszania ziaren, a także miksowania warzyw oraz owoców, Chloé...
Książka (miękka ze skrzydełkami)
35,60 zł 49,99 zł
Do koszyka
Polska kuchnia Rozsmakuj się w tradycji - Outlet - Joanna Furgalińska - 38 %

Polska kuchnia Rozsmakuj się w tradycji - Outlet

„Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji” to powrót do smaków z dzieciństwa. W elegancko wydanej książce autorstwa Joanny Furgalińskiej znajdują się przepisy na tradycyjn...
Książka (twarda)
OUTLET
36,56 zł 59,00 zł
Do koszyka
Istota ryżu - Outlet - Michael Booth - 38 %

Istota ryżu - Outlet

O duszy japońskiego jedzenia
Autor: Michael Booth
Poznajcie oszałamiające bogactwo japońskiej kuchni – jej smaków, zapachów i rytuałów! Autor książki Sushi i cała reszta po dziesięciu latach zapragnął wrócić do Ja...
Książka (miękka)
OUTLET
24,16 zł 39,00 zł
Do koszyka
Istota ryżu - Michael Booth - 15 %

Istota ryżu

O duszy japońskiego jedzenia
Autor: Michael Booth
Poznajcie oszałamiające bogactwo japońskiej kuchni – jej smaków, zapachów i rytuałów! Autor książki Sushi i cała reszta po dziesięciu latach zapragnął wrócić do Ja...
Książka (miękka)
33,15 zł 39,00 zł
Do koszyka
Niezawodne przepisy na każde przyjęcie - Vincent Amiel - 22 %

Niezawodne przepisy na każde przyjęcie

Autor: Vincent Amiel
Wydawca: Olesiejuk
Od tej pory przyjęcia rodzinne i dla znajomych staną się prawdziwą przyjemnością!W tej książce znajdziesz proste przepisy na dania wytrawne oraz słodkie, niezawodne, smaczne i na każdą ...
Książka (twarda)
31,13 zł 39,98 zł
Do koszyka
Koktajle winne - Davide Manzoni - 22 %

Koktajle winne

Nowe drinki, inspiracje i klasyki
Wydawca: Olesiejuk
Ta książka jest skierowana do wielbicieli najszlachetniejszego trunku, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami wspaniały, pełen niespodzianek świat kok...
Książka (twarda z obwolutą)
23,34 zł 30,00 zł
Do koszyka
Gin - Davide Terziotti - 22 %

Gin

Historia, anegdoty, trendy oraz koktajle
Wydawca: Olesiejuk
Przedstawione w tej książce giny podzielono na trzy kategorie – tradycyjne, współczesne i innowacyjne – kierując się ich związkiem z tradycją, metodami produkcji oraz wykorzystan...
Książka (twarda z obwolutą)
23,34 zł 30,00 zł
Do koszyka
Znaleziono: 195 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20