0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 12 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Spice Box - Sunil Ghai - 35 %

Spice Box

Easy, everyday Indian food

Autor: Sunil Ghai
Wydawca: Penguin Books
The debut cookery book from Ireland's leading Indian chef: over 100 easy, fresh recipes to make everydayGreat Indian food is about making food come alive from a handful of spices you ca...
74,04 zł 114,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Vegan for Good - Rita Serano

Vegan for Good

Książka (miękka)
Niedostępny
Vegan for Good - Rita Serano

Vegan for Good

Autor: Rita Serano
Rita Serano is a hugely popular food blogger known for her irresistible vegan recipes. A perfect companion for busy lives, Vegan for Good contains a range of multi-functional dishes to ensure vegan...
Niedostępny
Zobacz więcej
Mastering the Art of French Cooking Volume Two - Simone Beck

Mastering the Art of French Cooking Volume Two

Wydawca: Penguin Books
Soups from the garden, bisques from the sea, famous fish stews from Provence and Normandy, the real French crunchy bread, meats, vegetables and desserts in variety, all accompanied by step-by-step ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Mastering the Art of French Cooking Volume One - Julia Child

Mastering the Art of French Cooking Volume One

Wydawca: Penguin Books
'This isn't just any cookery book. It is Mastering the Art of French Cooking, first published in 1961, and it's a book that is a statement, not of culinary intent, but of aspiration, a commitment t...
Niedostępny
Zobacz więcej
India Express - Rukmini Iyer

India Express

Fresh and delicious recipes for every day

Autor: Rukmini Iyer
Wydawca: Penguin Books
FROM THE MILLION-COPY BESTSELLING AUTHOR OF 'THE ROASTING TIN SERIES': 75 SIMPLE, FRESH AND DELICIOUS RECIPES. INCLUDES: OVER 20 ONE-TIN/ONE-PAN RECIPES + OVER 20 *30 MINS MAX* RECIPES....
Niedostępny
Zobacz więcej
Together - Jamie Oliver

Together

Książka (twarda)
Niedostępny
Together - Jamie Oliver

Together

Autor: Jamie Oliver
Wydawca: Penguin Books
Get ready to welcome friends and family back around your table by PRE-ORDERING Jamie's brand-new cookbook, TOGETHER - a joyous celebration of incredible food to share.Being with our lov...
Niedostępny
Zobacz więcej
Taste - Stanley Tucci

Taste, My Life Through Food

Książka (twarda)
Niedostępny
Taste - Stanley Tucci

Taste

My Life Through Food

Autor: Stanley Tucci
Wydawca: Penguin Books
Before Stanley Tucci became a household name with The Devil Wears Prada, The Hunger Games, and the perfect Negroni, he grew up in an Italian American family that spent every night around the table....
Niedostępny
Zobacz więcej
Hooked - Michael Moss

Hooked

Książka (miękka)
Niedostępny
Hooked - Michael Moss

Hooked

Autor: Michael Moss
Wydawca: Penguin Books
NEW YORK TIMES BESTSELLERFrom the #1 New York Times bestselling author of Salt Sugar Fat comes a "gripping" (The Wall Street Journal) exposé of how the processed food industr...
Niedostępny
Zobacz więcej
Mediterranean - Susie Theodorou

Mediterranean

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
Mediterranean - Susie Theodorou

Mediterranean

Eating healthily has never been easier with Susie Theodorou’s new book Mediterranean. Susie explores how the Mediterranean diet is a lifestyle choice and a pattern of eating based on rural li...
Niedostępny
Zobacz więcej
Free Lunch Thinking - Tom Bergin

Free Lunch Thinking

Książka (miękka)
Niedostępny
Free Lunch Thinking - Tom Bergin

Free Lunch Thinking

Autor: Tom Bergin
Wydawca: Penguin Books
Countries with smaller governments grow faster.Tobacco taxes are the best way to cut smoking.Government regulation discourages entrepreneurship.Award-winning investigative j...
Niedostępny
Zobacz więcej
The Book of Jewish Food - Claudia Roden

The Book of Jewish Food

Książka (twarda)
Niedostępny
The Book of Jewish Food - Claudia Roden

The Book of Jewish Food

Autor: Claudia Roden
Wydawca: Penguin Books
A result of 16 years of research, The Book of Jewish Food was originally published in 1997 when Jewish cuisine was overlooked by the food industry and enjoyed instead behind closed doors around the...
Niedostępny
Zobacz więcej
Menus that Made History

Menus that Made History

Książka (twarda)
Niedostępny
Menus that Made History

Menus that Made History

Delve into this captivating collection of the world's 100 most iconic menus which reveal not just the story of food but periods of history, famous works of literature, notable events, and celebrity...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 12 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20