0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 21 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Dieta w chorobie Hashimoto - Agata Lewandowska

Dieta w chorobie Hashimoto

Książka (miękka)
Niedostępny
Dieta w chorobie Hashimoto - Agata Lewandowska

Dieta w chorobie Hashimoto

Wydawca: RM
115 przepisów na zdrowe posiłki w chorobie Hashimoto, które pomogą Ci poprawić samopoczucie i utrzymać prawidłową masę ciałaChoroba Hashimoto to schorzenie, którego lecze...
Niedostępny
Zobacz więcej
Dieta zdrowych jelit - Agata Lewandowska

Dieta zdrowych jelit

Książka (miękka)
Niedostępny
Dieta zdrowych jelit - Agata Lewandowska

Dieta zdrowych jelit

Wydawca: RM
Zdrowe i smaczne jedzenie to najlepsza rzecz, jaką możesz podarować swoim jelitom.W dzisiejszych czasach jelita nie mają lekko… Niewłaściwa dieta, stres, pośpiech, nadużywanie le...
Niedostępny
Zobacz więcej
Niski indeks glikemiczny - Agata Lewandowska

Niski indeks glikemiczny

Dieta dla zdrowia

Wydawca: RM
Dzięki najnowszej książce uznanej dietetyczki Agaty Lewandowskiej przekonasz się, że w diecie o niskim indeksie glikemicznym trudna jest tylko... jej nazwa. Autorka w bardzo przystępny sposó...
Niedostępny
Zobacz więcej
Konfitury i galaretki owocowe smaczne wyrafino - Gabriele Lehari

Konfitury i galaretki owocowe smaczne wyrafino

Wydawca: RM
Książka jest adresowana do pasjonatów gotowania i smakoszy. Samodzielnie zrobione konfitury i galaretki to smakołyki wyjątkowe i proste w przygotowaniu, a przy tym zapewniają odmianę na śnia...
Niedostępny
Zobacz więcej
Konfitury i galaretki owocowe smaczne wyrafino - Gabriele Lehari

Konfitury i galaretki owocowe smaczne wyrafino

Wydawca: RM
Książka jest adresowana do pasjonatów gotowania i smakoszy. Samodzielnie zrobione konfitury i galaretki to smakołyki wyjątkowe i proste w przygotowaniu, a przy tym zapewniają odmianę na śnia...
Niedostępny
Zobacz więcej
Zioła w kuchni wyd. II - Gabriele Lehari

Zioła w kuchni wyd. II

Książka (miękka)
Niedostępny
Zioła w kuchni wyd. II - Gabriele Lehari

Zioła w kuchni wyd. II

Wydawca: RM
Książka adresowana jest do miłośników kuchni i roślin. W jasny i przejrzysty sposób opisuje wszystkie zioła stosowane w kuchni, ich właściwości smakowe i lecznicze. W książce pr...
Niedostępny
Zobacz więcej
Zioła w kuchni Zdrowo i smacznie - Gabriele Lehari

Zioła w kuchni Zdrowo i smacznie

Wydawca: RM
Książka adresowana jest do miłośników kuchni i roślin. W jasny i przejrzysty sposób opisuje wszystkie zioła stosowane w kuchni, ich właściwości smakowe i lecznicze. W książce przedsta...
Niedostępny
Zobacz więcej
Przekąski i przystawki - Outlet - Lucia Pantaleoni

Przekąski i przystawki - Outlet, Z...

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Przekąski i przystawki - Outlet - Lucia Pantaleoni

Przekąski i przystawki - Outlet

Zimne i gorące

Wydawca: RM
Przystawki można podawać na zimno lub ciepło, a ich zadaniem jest pobudzić apetyt. Do tych serwowanych na zimno należą m.in. wędliny z warzywami, ryby marynowane lub w galarecie, różnego rod...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Przekąski i przystawki - Lucia Pantaleoni

Przekąski i przystawki

Zimne i gorące

Wydawca: RM
Przystawki można podawać na zimno lub ciepło, a ich zadaniem jest pobudzić apetyt. Do tych serwowanych na zimno należą m.in. wędliny z warzywami, ryby marynowane lub w galarecie, różnego rod...
Niedostępny
Zobacz więcej
Przekąski i przystawki - Lucia Pantaleoni

Przekąski i przystawki

Zimne i gorące

Wydawca: RM
Przystawki można podawać na zimno lub ciepło, a ich zadaniem jest pobudzić apetyt. Do tych serwowanych na zimno należą m.in. wędliny z warzywami, ryby marynowane lub w galarecie, różnego rod...
Niedostępny
Zobacz więcej
Bruschetta i crostini Grzanki po włosku - Lucia Pantaleoni

Bruschetta i crostini Grzanki po włosku

Wydawca: RM
Zjawili się niespodziewani goście, a w lodówce i spiżarce masz prawie pustki? Nie szkodzi! Wystarczy, że znajdziesz w nich parę podstawowych produktów, by z pomocą tej pięknie ilustro...
Niedostępny
Zobacz więcej
Bruschetta i crostini Grzanki po włosku - Lucia Pantaleoni

Bruschetta i crostini Grzanki po włosku

Wydawca: RM
Zjawili się niespodziewani goście, a w lodówce i spiżarce masz prawie pustki? Nie szkodzi! Wystarczy, że znajdziesz w nich parę podstawowych produktów, by z pomocą tej pięknie ilustro...
Niedostępny
Zobacz więcej
Oliwa i oliwki - Gabriele Lehari

Oliwa i oliwki

W kuchni, dla zdrowia, dla urody

Wydawca: RM
Drzewo oliwne to wyjątkowa roślina uprawna. Jej owoce i wytwarzana z nich oliwa od tysięcy lat są cenionymi produktami spożywczymi wyróżniającymi się właściwościami zdrowotnymi i leczniczymi...
Niedostępny
Zobacz więcej
Wino Jak zostać znawcą - Outlet - Richard Kitowski

Wino Jak zostać znawcą - Outlet

Redaktor: Anna Wieczorek
Wydawca: RM
Wino zostało stworzone po to, aby dostarczać nam przyjemności, a Ty wiesz jedynie tyle, że jest czerwone, różowe lub białe; słodkie albo wytrawne. Ale jak i gdzie się je produkuje, jak powin...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Wino Jak zostać znawcą - Richard Kitowski

Wino Jak zostać znawcą

Redaktor: Anna Wieczorek
Wydawca: RM
Wino zostało stworzone po to, aby dostarczać nam przyjemności, a Ty wiesz jedynie tyle, że jest czerwone, różowe lub białe; słodkie albo wytrawne. Ale jak i gdzie się je produkuje, jak powin...
Niedostępny
Zobacz więcej
Wino Jak zostać znawcą - Outlet - Richard Kitowski

Wino Jak zostać znawcą - Outlet

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Wino Jak zostać znawcą - Outlet - Richard Kitowski

Wino Jak zostać znawcą - Outlet

Wydawca: RM
Z jakiego szczepu powstało wino? Jakie znaczenie ma rocznik? Jakie są rodzaje tych trunków? Co decyduje o bukiecie wina? Na te i wiele innych pytań odpowiedzą autorzy tego poradnika. Z...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Wino Jak zostać znawcą - Richard Kitowski

Wino Jak zostać znawcą

Wydawca: RM
Z jakiego szczepu powstało wino? Jakie znaczenie ma rocznik? Jakie są rodzaje tych trunków? Co decyduje o bukiecie wina? Na te i wiele innych pytań odpowiedzą autorzy tego poradnika. Z...
Niedostępny
Zobacz więcej
Wino Jak zostać znawcą - Outlet - Richard Kitowski

Wino Jak zostać znawcą - Outlet

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Wino Jak zostać znawcą - Outlet - Richard Kitowski

Wino Jak zostać znawcą - Outlet

Wydawca: RM
Z jakiego szczepu powstało wino? Jakie znaczenie ma rocznik? Jakie są rodzaje tych trunków? Co decyduje o bukiecie wina? Na te i wiele innych pytań odpowiedzą autorzy tego poradnika. Znajdzi...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Wino Jak zostać znawcą - Richard Kitowski

Wino Jak zostać znawcą

Wydawca: RM
Z jakiego szczepu powstało wino? Jakie znaczenie ma rocznik? Jakie są rodzaje tych trunków? Co decyduje o bukiecie wina? Na te i wiele innych pytań odpowiedzą autorzy tego poradnika. Znajdzi...
Niedostępny
Zobacz więcej
Polska kuchnia bezglutenowa - Agata Lewandowska

Polska kuchnia bezglutenowa

Książka (miękka)
Niedostępny
Polska kuchnia bezglutenowa - Agata Lewandowska

Polska kuchnia bezglutenowa

Wydawca: RM
Dieta bezglutenowa nie oznacza kuchni nudnej, pozbawionej smaku i wyrazistości. Owszem, wykluczenie z menu glutenu wymaga zmiany stylu życia, ale na pewno nie pozbawia radości z jedzenia i gotowani...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 21 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20