0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 21 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Chemia żywności Tom 1 - Praca zbiorowa - 15 %

Chemia żywności Tom 1

Główne składniki żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
92,65 zł 109,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Chemia żywności Tom 2 - Praca zbiorowa - 15 %

Chemia żywności Tom 2

Biologiczne właściwości składników żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
92,65 zł 109,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Tradycje kulinarne Polski - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - 20 %

Tradycje kulinarne Polski

Wydawca: Hanami
Tradycje kulinarne Polski to książka prezentująca kuchnię Polski od czasów dawnych Słowian po współczesność. To także opowieść o kulturze kulinarnej, znaczeniu jedzenia świątecznego i...
70,99 zł 88,20 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Polish Culinary Paths - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - 20 %

Polish Culinary Paths

Książka (miękka ze skrzydełkami)
51,51 zł 64,00 zł
Do koszyka
Polish Culinary Paths - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - 20 %

Polish Culinary Paths

Wydawca: Hanami
Polish Culinary Paths to książka o historii i kulturze kulinarnej Polski wydana po angielsku. Opowieść o kulinariach wzbogacona została bajkami, legendami oraz łatwymi w przygotowaniu przepisami. K...
51,51 zł 64,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Tradycje kulinarne Danii - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - 20 %

Tradycje kulinarne Danii

Książka (miękka ze skrzydełkami)
61,69 zł 76,65 zł
Do koszyka
Tradycje kulinarne Danii - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - 20 %

Tradycje kulinarne Danii

Wydawca: Hanami
Duńska kultura kulinarna to nie tylko gwiazdki Michelin i menu degustacyjne. To również kraina chleba żytniego, słodkich wypieków pachnących marcepanem i orzechami oraz najróżn...
61,69 zł 76,65 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Tradycje kulinarne Norwegii - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - 20 %

Tradycje kulinarne Norwegii

Książka (miękka ze skrzydełkami)
59,16 zł 73,50 zł
Do koszyka
Tradycje kulinarne Norwegii - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - 20 %

Tradycje kulinarne Norwegii

Wydawca: Hanami
Zapierające dech fiordy i piękno przyrody, a jednocześnie trudne warunki geograficzne. Norwegia to kraj, którego mieszkańcy przez lata pokonując wszelkie trudności i wspierając się wzajemnie...
59,16 zł 73,50 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Książka kucharska hrabstwa kłodzkiego - Praca zbiorowa - 29 %

Książka kucharska hrabstwa kłodzkiego

Wydawca: Press-Forum
Pięknie wydana książka kucharska z historycznymi przepisami rodem z Ziemi Kłodzkiej.Książka oparta jest na publikacji Elfriede Rathmann”Asu schmeckt’s derhaame. Grafschaft Glatzer...
55,60 zł 78,75 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Mięso i przetwory drobiowe - Outlet - Praca zbiorowa - 38 %

Mięso i przetwory drobiowe - Outlet

Technologia, higiena, jakość

W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
OUTLET
55,14 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - 20 %

Tradycje kulinarne Szwecji

Książka (miękka ze skrzydełkami)
51,51 zł 64,00 zł
Do koszyka
Tradycje kulinarne Szwecji - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - 20 %

Tradycje kulinarne Szwecji

Wydawca: Hanami
Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura...
51,51 zł 64,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Mięso i przetwory drobiowe - Praca zbiorowa - 15 %

Mięso i przetwory drobiowe

Technologia, higiena, jakość

W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Japońskie słodycze - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - 20 %

Japońskie słodycze

Książka (twarda z obwolutą)
55,53 zł 69,00 zł
Do koszyka
Japońskie słodycze - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - 20 %

Japońskie słodycze

Wydawca: Hanami
Japonia od wieków fascynuje Europejczyków. To zakątek świata, gdzie nowoczesność miesza się z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technicznych, starych świątyń oraz wspaniałego je...
55,53 zł 69,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Tradycje kulinarne Korei - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - 20 %

Tradycje kulinarne Korei

Wydawca: Hanami
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol...
55,53 zł 69,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Tradycje kulinarne Finlandii - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Tradycje kulinarne Finlandii

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
Tradycje kulinarne Finlandii - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Tradycje kulinarne Finlandii

Wydawca: Hanami
Finlandia ma dużo do zaoferowania poszukiwaczom niezwykłych smaków. Ze względu na burzliwą przeszłość historyczną we współczesnych potrawach odnajdziemy wpływy szwedzkie, rosyjskie cz...
Niedostępny
Zobacz więcej
Chemia żywności Tom 2 - Outlet - Praca zbiorowa

Chemia żywności Tom 2 - Outlet

Biologiczne właściwości składników żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Chemia żywności Tom 1 - Outlet - Praca zbiorowa

Chemia żywności Tom 1 - Outlet

Główne składniki żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Polska kuchnia regionalna - Outlet - Praca zbiorowa

Polska kuchnia regionalna - Outlet

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Polska kuchnia regionalna - Outlet - Praca zbiorowa

Polska kuchnia regionalna - Outlet

Wydawca: Multico
"Polska kuchnia regionalna" to poradnik dla wielbicieli tradycyjnego, zdrowego jedzenia. Przedstawia dziedzictwo Pomorza, Kujaw, Warmii i Mazur, Podlasia, Mazowsza, Wielkopolski, Śląska, ...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Polska kuchnia regionalna - Praca zbiorowa

Polska kuchnia regionalna

Książka (twarda)
Niedostępny
Polska kuchnia regionalna - Praca zbiorowa

Polska kuchnia regionalna

Wydawca: Multico
"Polska kuchnia regionalna" to poradnik dla wielbicieli tradycyjnego, zdrowego jedzenia. Przedstawia dziedzictwo Pomorza, Kujaw, Warmii i Mazur, Podlasia, Mazowsza, Wielkopolski, Śląska, ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Polska kuchnia regionalna - Praca zbiorowa

Polska kuchnia regionalna

Książka (twarda)
Niedostępny
Polska kuchnia regionalna - Praca zbiorowa

Polska kuchnia regionalna

Wydawca: Multico
"Polska kuchnia regionalna" to poradnik dla wielbicieli tradycyjnego, zdrowego jedzenia. Przedstawia dziedzictwo Pomorza, Kujaw, Warmii i Mazur, Podlasia, Mazowsza, Wielkopolski, Śląska, ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Polish Culinary Paths Kuchnia polska wersja angielska - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Polish Culinary Paths Kuchnia pols...

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
Polish Culinary Paths Kuchnia polska wersja angielska - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Polish Culinary Paths Kuchnia polska wersja angielska

Wydawca: Hanami
Jak smakuje Polska? Na to pytanie stara się odpowiedzieć Magdalena Tomaszewska-Bolałek w książce pod tytułem Polish Culinary Paths. Ponad 140 stronicowe pełne pięknych fotografii wydanie zaprasza c...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 21 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20