Jak rozpoznać, że zbliża się poród?Kiedy można wyjść z noworodkiem na pierwszy spacer?Jak często należy kąpać dziecko?Które zabawy pobudzają rozwój malca?
Krojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny d...
Kompletny przewodnik na temat zdrowia i macierzyństwa, dzięki któremu będziesz mogła odkrywać uroki tego wspaniałego doświadczenia, jakim jest posiadanie dziecka.
Wszystkie pory roku są porami ogrodowymi! Zainteresowani przez cały rok znajdą zajęcie w ogrodzie. Niniejszy praktyczny i inspirujący poradnik pokazuje, czym należy zająć się w kolejnych miesiącach...
Wykorzystując około 800 fotografii i szkiców, architekt Margareta Diedrichs opisuje drogę od narodzenia się pomysłu do wcielenia go w życie i stworzenie interesującego ogrodu. W książce znaj...
Prawdziwa Kuchnia Polska to dzieło wyjątkowe zawierające niezwykle obszerną wiedzę na temat kuchni polskiej: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i...
CIĄŻA, PORÓD, MACIERZYŃSTWOKompletny poradnik od poczęcia do szóstego roku życia dzieckakonsultowany i polecany przez Polskie Towarzystwo PołożnychKiedy ...
Unikalny zbiór 2400 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są ...
Prawdziwa Kuchnia Polska Hanny Szymanderskiej to dzieło wyjątkowe, zawierające niezwykle obszerną wiedzę na temat dawnej i współczesnej kuchni polskiej: „ofi cjalnej” i regionaln...
Niezwykły poradnik zawierający 1500 przepisów na potrawy z kasz, ziemniaków, ryżu i makaronu, warzyw i grzybów, owoców morza i ryb, mięsa i podrobów, na dania gł&...
Poradnik pokazuje, czym należy zająć się w ogrodzie w kolejnych miesiącach i jak pielęgnować rośliny w domu. Znajdziesz w nim wszystko: od dużych robót wykonywanych w ogrodzie, jak przekopan...
Zimna kuchnia to obszerna wiedza o sposobach przyrządzania potraw, potocznie zwanych zimnymi daniami oraz o produktach i technikach stosowanych przy ich przygotowaniu. Na 2000 zdjęć przedstawiono, ...
SZKOŁA BARMANÓW. SHAKE IT! jest czymś więcej niż zwykłą książką o barach. Jest to podręcznik wprowadzający do zawodu barmana i przybliżający czytelnikowi krok po kroku zasady pracy za barem ...
Książka poświęcona wykorzystaniu popularnych, łatwo dostępnych, dzikich roślin, do przygotowywania zdrowych, smacznych, a zarazem wyrafinowanych potraw.Znajdziemy tu opowieści o roślinach, kt...
W książce przedstawione zostały przepisy na potrawy, które można przyrządzić na łonie natury i w warunkach domowych. Wśród nich są nie tylko dania tradycyjne, ale również orygi...
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najbardziej urozmaiconych kuchni świata.Wśród tradycyjnych p...
Kiedy odkryjesz, że zostaniesz mamą, w twojej głowie pojawiają się niezliczone pytania i wątpliwości, które chciałabyś jak najszybciej wyjaśnić. Niniejsza publikacja okaże się ogromnie przyd...
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najbardziej urozmaiconych kuchni świata.Wśród tradycyjnych p...
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najbardziej urozmaiconych kuchni świata.Wśród tradycyjnych p...