Podręcznik prezentuje podstawowe pojęcia z zakresu: pojęć prawnych, prawa cywilnego, prawa gospodarczego, prawa finansowego, prawa pracy, prawa karnego, postępowania cywilnego i administracyjnego. ...
Podręcznik do nauczania przedmiotu Podstawy żywienia człowieka w zawodach: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego i kelner. Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości na temat składni...
Podręcznik adresowany do uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa oraz uczących się w szkołach innego typu, zainteresowanych podstawami ekonomiczno-prawnymi....
Podręcznik jest przeznaczony dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej. Zawiera podstawowe treści propagujące zdrowy styl życia, ujęte w kilku działach: znaczenie i zakres...
BIZNES KONTAKT W NOWEJ WERSJI to:- 60 % nowego materiału,- przygotowanie do egzaminu językowego na poziomie B2 i C1,- teksty i dialogi nagrane na CD,- nowoczesna i pr...
Książka zawiera podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej żywności, norm żywienia oraz zasad układania jadłospis&o...
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu fryzjer i technik usług fryzjerskich.W książce zaprezentowano następujące zagadnienia: - orientacja w zawodzie i kształceniu fryzjera, - powitani...
Nowoczesny podręcznik do nauczania zawodu fryzjera w szkołach, z możliwością wykorzystania w indywidualnym szkoleniu w zakładach fryzjerskich oraz na kursach dokształcających. W sposób kompl...
Głównym celem kształcenia w bloku tematycznym "Funkcjonowanie przedsiębiorstwa w warunkach gospodarki rynkowej" w liceum o profilu ekonomiczno-administracyjnym jest zapoznanie uczn...