Opracowanie ma na celu zapoznanie pracowników i pracodawców z podstawowymi zasadami ochrony przeciwpożarowej, jak również sposobami eliminowania bądź ograniczania zagrożeń poża...
Obowiązujące przepisy w zakresie szkolenia okresowego w dziedzinie bhp wprowadzają wzorcowy program szkolenia, który powinien być przez organizatora szkolenia dostosowany do potrzeb uczestni...
Publikacja zawiera katalog zagadnień pozwalających ocenić zakład spożywczy na wielu płaszczyznach i odnoszących się do różnych kwestii, zaczynając od dobrych praktyk produkcyjnych, higienicz...
Każdy podmiot działający na rynku w zakresie produkcji lub obrotu materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywnoś...
Obowiązkiem pracodawcy jest takie zorganizowanie pracy magazynów, aby jego mienie było optymalnie zabezpieczone przed stratami, a w przypadku wyrządzenia szkody przez pracownika – aby ...
Artykuł 226 k.p. oraz § 39 i 39a rozporządzenia MPiPS z dnia 26.09.1997 r. zobowiązują każdego pracodawcę do przeprowadzenia oceny ryzyka zawodowego na stanowiskach pracy. Oferujemy trzy rodz...