W książce między innymi:- podstawy fizjologii żywienia i diety dostosowane do dyscyplin sportowych, - ocena znaczenia suplementacji w procesie przyrostu masy ciała, - rola wody mi...
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.<...
PrzedmowaInspiracją do powstania tej książki był z jednej strony wzrost liczby publikacji naukowych dowodzących skomplikowanego związku żywienia ze zdrowiem i z rozwojem chorób, a z dr...
„Jedzenie jest koniecznością, ale jedzenie w sposób inteligentny jest sztuką” Francois de La RochefoucauldZmiana stylu życia nowoczesnego społeczeństwa oraz aspekty e...
„Wdech-Wydech. Jak dodać otuchy ciału w stresie” to książka od kobiet dla kobiet, pełna wiedzy i praktycznych informacji do pracy z ciałem i umysłem dla poprawy jakości życia.
Rozwój sportu wyczynowego jest nieodłącznie związany z rozwojem nauki. Sukces sportowy w ogromnej mierze zależy od umiejętności wykorzystywania jej najnowszych zdobyczy. To właśnie w laborat...
Rozwój sportu wyczynowego jest nieodłącznie związany z rozwojem nauki. Sukces sportowy w ogromnej mierze zależy od umiejętności wykorzystywania jej najnowszych zdobyczy. To właśnie w laborat...
Wzajemne oddziaływanie leków i pożywienia jest jeszcze mało poznane. Wyniki badań naukowych wskazują na to, że wiele składników pokarmowych może wchodzić w interakcje z lekami przyjmo...