Świat roślin (tzw. flora) to bogactwo surowców służących człowiekowi zarówno do przetrwania, jak i do upiększania życia. Szczególne miejsce w dziejach ludzkości należy się rośl...
Poradnik zawiera podstawowe zasady żywienia w trakcie chemioterapii. Stworzony jest przez doświadczonego onkologa i dietetyka, w celu propagowania poprawnego żywienia w onkologii. Jeśli chorujesz n...
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.<...
Kolejna publikacja książkowa autorstwa wybitnego, światowej klasy osteopaty, Jean-Pierre Barral'a, powinna Państwu pomóc zrozumieć skomplikowany układ powiązań dolegliwości mięśniowo-szkiele...
Kłucie, ciągnięcia, tkliwość kolana - takie objawy powodują niepewność, zmniejszają ruchomość i prowadzą do nieprawidłowej postawy, a co za tym idzie - do utraty witalności i gorszego samopoczucia....
W książce między innymi:- podstawy fizjologii żywienia i diety dostosowane do dyscyplin sportowych, - ocena znaczenia suplementacji w procesie przyrostu masy ciała, - rola wody mi...
Książka została napisana z myślą o tobie i wszystkich innych kobietach, które chcą oddychać pełną piersią, czerpać z życia garściami i każdego dnia odkrywać swoją kobiecość. Być może –...
Przewodnik ten stanowi wprowadzenie do szczególnego sposobu myślenia, jakim jest osteopatia narządów wewnętrznych, a także prezentuje aktualny stan wiedzy z tej dziedziny....
Przewodnik ten stanowi wprowadzenie do szczególnego sposobu myślenia, jakim jest osteopatia narządów wewnętrznych, a także prezentuje aktualny stan wiedzy z tej dziedziny....