W książce między innymi:- podstawy fizjologii żywienia i diety dostosowane do dyscyplin sportowych, - ocena znaczenia suplementacji w procesie przyrostu masy ciała, - rola wody mi...
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.<...
Książka została napisana z myślą o tobie i wszystkich innych kobietach, które chcą oddychać pełną piersią, czerpać z życia garściami i każdego dnia odkrywać swoją kobiecość. Być może –...
PrzedmowaInspiracją do powstania tej książki był z jednej strony wzrost liczby publikacji naukowych dowodzących skomplikowanego związku żywienia ze zdrowiem i z rozwojem chorób, a z dr...
Na podstawie wieloletniego doświadczenia i poszukiwań racjonalnego uzasadnienia autorzy opracowania podjęli próbę wytłumaczenia występowanie objawów bólowych w odległych części...
Kłucie, ciągnięcia, tkliwość kolana - takie objawy powodują niepewność, zmniejszają ruchomość i prowadzą do nieprawidłowej postawy, a co za tym idzie - do utraty witalności i gorszego samopoczucia....
Wzajemne oddziaływanie leków i pożywienia jest jeszcze mało poznane. Wyniki badań naukowych wskazują na to, że wiele składników pokarmowych może wchodzić w interakcje z lekami przyjmo...