Mimo szczepień co roku dopada Cię paskudna grypa? Martwisz się, że Twoja pociecha ciągle przynosi ze szkoły jakieś choróbska? Na myśl o najlżejszym nawet przeziębieniu panikującego i marudzą...
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postr...
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek między tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów ...
Miętówka, pieprzówka, cytrynówka... Któż z nas nie widział w babcinym kredensie stylowych karafek ze smacznymi, ziołowymi nalewkami o intensywnych kolorach? Któż ...
Proponujemy Państwu prawie 250 przepisów na smaczne, eleganckie i zarazem tanie dania z mięsa - z wyłączeniem wołowiny.Skoro nie droga wołowina, to co? Czy można tak "do końca&quo...
Witalność, aktywność, werwa, duży zasób sił biologicznych, sprawność seksualna – to słowa towarzyszące nam przez całe życie. Wszyscy pragniemy być zdrowi i pełni życiowej energii. Chce...
Kapusta pekińska z marchewką czy sałata selerowa z fetą?Tuńczyk po sycylijsku czy sałatka makaronowa z bazylią?a może sałatka z cukinii i szynki?W zależności od składników ...
Po zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawiła się swędząca wysypka? Cierpisz na zgagę i niestrawność po spożyciu jakiejkolwiek potrawy z ryby? Zastanawiasz się, dlaczego ciągle ...
Lubisz dobrze i niedrogo zjeść? Zależy Ci na własnym zdrowiu? Zastanawiasz się, dlaczego ludzie Wschodu żyją o wiele dłużej niż my? Czy wiesz, co sprawia, że Azjaci tak obficie doprawiają swoje pot...
Zastanawiasz się, czy Twój wieczorny posiłek aby Ci nie szkodzi? Boisz się zbytnio przytyć, dlatego odmawiasz sobie kolacji? To stereotypy, spożywanie odpowiednio skomponowanego posiłku, z w...
Czy lubicie potrawy o wyjątkowej prostocie i niezapomnianym smaku? Jeśli tak - to dobrze trafiliście. Książka ta w przystępny sposób przybliża jedną z ciekawszych kuchni w Polsce - kuchnię w...
Morskie ryby jadasz tylko na molo w Sopocie? Nie znasz wartości odżywczych dorsza czy soli? Nie potrafisz przygotować żadnego dania z turbota czy śledzia, a chcesz zrobić wrażenie na "rybich s...
Autorką „Sztuki kulinarnej państw Unii Europejskiej” jest dietetyk, technolog żywienia zbiorowego i mikrobiolog żywności – Maria Szustakowska-Chojnacka, której pasją jest h...
Aby lepiej i łatwiej zrozumieć zależności między żywieniem a urodą, autorka książki przedstawia główne problemy związane z przemianą materii oraz wpływ składników żywieniowych na praw...
Książka Zupy podstawą diety autorstwa Anny Dyk, dietetyka żywienia, nawiązuje do tzw. żywności funkcjonalnej i modnego ostatnio terminu odżywianie medyczne, którego zadaniem jest wykorzystan...
Cukrzyca – choroba cywilizacyjna – dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają ...
Autorka podaje w książce nie tylko receptury łatwych do wykonania domowym sposobem wyśmienitych trunków, ale i proste przepisy na ziołowe oleje i octy, podnoszące walory zdrowotne potraw, do...
Masz ochotę na makowiec z bezą? Piernik litewski z bakaliami to ciasto Twojego dzieciństwa? Planujesz zadziwić narzeczoną babką rumowo-bakaliową? Zawsze chciałaś ugościć teściową tortem szwarcwaldz...
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek między tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów...
Jak się pozbyć uciążliwych bólów stawów, mięśni i kręgosłupa? Co robić, by sprawnie się poruszać do późnej starości? Reumatyzm, bo o nim mowa, to bardzo ogólne, p...