Pytania na temat niepożądanych działań leków często są zadawane w aptekach farmaceutom, a w przychodniach i szpitalach lekarzom.Każdy pacjent ma prawo zadać takie pytania i powinien uz...
Drugie wydanie podrecznika dla studentów studiów licencjackich i magisterskich BIOCHEMIA różni sie wieloma szczegółami od jego pierwotnej wersji z 2006 roku....
W książce między innymi:- podstawy fizjologii żywienia i diety dostosowane do dyscyplin sportowych, - ocena znaczenia suplementacji w procesie przyrostu masy ciała, - rola wody mi...
Niewykluczone, że w niektórych zawodach związanych ze zdrowiem jesteśmy zachęcani do myślenia o osobie poszukującej pomocy jako o naszym priorytecie, natomiast otoczenie, w którym ta ...
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.<...
Książka polecana studentom medycyny, farmacji i analityki medycznej (medycyny laboratoryjnej). Wiadomości w niej zawarte mogą być również przydatne dla studentów i absolwentów ...
Farmakologia, ze względu na jej interdyscyplinarny charakter, łączy w sobie różne działy nauk przedklinicznych (takich jak biochemia, fizjologia, patologia, genetyka, patofizjologia) i jest ...
Książka została napisana z myślą o tobie i wszystkich innych kobietach, które chcą oddychać pełną piersią, czerpać z życia garściami i każdego dnia odkrywać swoją kobiecość. Być może –...
Kobieca moc to właśnie wewnętrzna integracja tych podstawowych żywiołów: połączenie delikatności z siłą, wolności duszy z ukorzenieniem w ziemi. Można ją poczuć, choć jest trudna do opisania...
Książkę doktora Alvina Newmana wypatrzyłem przypadkowo na półce księgarni w Londynie i od razu byłem nią zafascynowany. Napisana została przez lekarza praktyka i uważam, że jest to podręczni...
Książka kierowana jest do słuchaczy, absolwentów liceów ogólnokształcących i techników, którzy chcą przypomnieć sobie i uporządkować najważniejsze wiadomości prze...
PrzedmowaInspiracją do powstania tej książki był z jednej strony wzrost liczby publikacji naukowych dowodzących skomplikowanego związku żywienia ze zdrowiem i z rozwojem chorób, a z dr...
„Jedzenie jest koniecznością, ale jedzenie w sposób inteligentny jest sztuką” Francois de La RochefoucauldZmiana stylu życia nowoczesnego społeczeństwa oraz aspekty e...
Na podstawie wieloletniego doświadczenia i poszukiwań racjonalnego uzasadnienia autorzy opracowania podjęli próbę wytłumaczenia występowanie objawów bólowych w odległych części...