Żywienie psa jest podstawą zachowania zdrowia. Od jakości i ilości pokarmu zależy nie tylko kondycja, ale także, a może przede wszystkim długość życia. W książce przedstawiono tematy, które ...
W publikacji zostały omówione takie zagadnienia, jak: działalność akredytacyjna i funkcjonowanie laboratoriów po nowelizacji wymagań norm ISO/IEC 17025 i ISO/IEC 17011,...
Dermatologia kotów stanowi obecnie odrębny, wysoce wyspecjalizowany, kierunek wiedzy potrzebny lekarzowi weterynarii w codziennej praktyce. Odmienność gatunkowa i specyfika chorób sk&...
Tereny Grecji są regionami jedynymi z najatrakcyjniejszych w turystyce wypoczynkowej Europy. World Tourism Organization podaje, że co roku kraj odwiedza 16 mln turystów. Zarazem turystyka od...
Anatomia i fizjologia skóry. Skrypt dla studentów kosmetologii, trychologii i innych kierunków z zakresu nauk medycznych i nauk o zdrowiu. Książka przeznaczona jest równ...
Ta książka to źródło wiedzy dla wszystkich, którzy pragną zgłębić tajniki anatomii i fizjologii.„Anatomia i Fizjologia: Klucz do Zrozumienia Ciała” to przydatn...
Wygodne, wyczerpujące, praktyczne źródło wiedzy na temat bezpiecznego i skutecznego znieczulania psów i kotów. Najnowsze informacje na temat metod znieczulenia i leków s...
Bogato ilustrowany Atlas Burak zawiera informacje na temat najgroźniejszych agrofagów w uprawie tego gatunku. To kompendium wiedzy na temat chwastów, chorób, szkodników ...
Książka opisuje do tej pory już odkryte prehistoryczne gady żyjące w epoce triasu i kredy. Każdy dinozaur został szczegółowo opisany oraz zilustrowany. Pierwszy rozdział przedstawia gady dra...
Atlas Kukurydza to kompendium wiedzy odnośnie najważniejszych chorób, szkodników, chwastów oraz niedoborów pokarmowych, jakie możemy spotkać w uprawie kukurydzy. Rozdzia...
Książka „Atlas Rzepak. Identyfikacja agrofagów, niedoborów pokarmowych i innych czynników” pod redakcją prof. dr hab. Marka Mrówczyńskiego i dr inż. Przemysł...
Strączkowe. Identyfikacja agrofagów i niedoborów pokarmowych oraz inne wybrane czynniki.Atlas najważniejszych chwastów, chorób i szkodników zagrażając...
Atlas Zboża. Identyfikacja agrofagów i niedoborów pokarmowych.Producenci roślin zbożowych w naszym kraju borykają się z wieloma problemami. Zmieniający się klimat powoduj...
Ziemniaki od dziesiątków lat odgrywają istotną rolę w produkcji rolniczej oraz w żywieniu mieszkańców Polski. Wyróżnia je wszechstronność użytkowania i wysokość uzyskiwanych pl...
Książka „Babeszjoza psów” jest pozycją przeznaczoną dla lekarzy weterynarii oraz studentów medycyny weterynaryjnej. Poświęcona jest ona chorobie transmisyjnej, wywoływanej...
Książka jest zbiorem artykułów z zakresu szeroko rozumianego bezpieczeństwa wody, publikowanych na łamach „Laboratorium – Przeglądu Ogólnopolskiego” w ostatnich lata...
Zgodnie z rozporządzeniem z 2002 roku, żywność kwalifikuje się jako niebezpieczną, jeśli jest ona szkodliwa dla zdrowia i nie nadaje się do spożycia przez ludzi. Ciągły monitoring procesu wytwarzan...
Bioakustyka to krótki przewodnik, który pomoże Ci postawić pierwsze kroki w nagrywaniu przyrody. A w nim: • Wstęp do bioakustyki • Podstawy zoologii • Praca w terenie ...
Książka odkrywa przed czytelnikami tajniki genetyki molekularnej, jak komórki regulują ekspresję genów i jak zmiany w materiale genetycznym wpływają na dziedziczenie i rozwój o...
Książka rozpoczyna się od przystępnego wprowadzenia do biologii, zapewniając czytelnikowi solidne podstawy, bez których trudno zrozumieć bardziej zaawansowane koncepcje.Książka j...