Hipercholesterolemia | Styl życia | Dieta | Leczenie, jest uaktualnionym wydaniem książki "Dieta w hipercholesterolemii" W obecnym wydaniu przedstawiono i szczegółowo omówio...
Książka zawiera przedmowę z najważniejszymi zaleceniami żywieniowymi dla osób chorych na cukrzycę, zgodnymi z najnowszymi wytycznymi Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego; tabelę wybranych...
Książka powstała jako skrypt dla studentów kierunku Dietetyka w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie (WSIiZ), po serii wykładów i ćwiczeń pt. „Surowce naturalne w pro...
Książka powstała jako skrypt dla studentów kierunku Dietetyka w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie (WSIiZ), po serii wykładów i ćwiczeń pt. „Surowce naturalne w pro...
Jak wiadomo, aby żyć – musimy się odżywiać. Ale sposób życia zmienia się i musi zmieniać się też sposób żywienia. Czasem słyszy się opinię, że wystarczy zdrowo się odżywiać, a ż...
„Dieta wegetariańska w profilaktyce chorób cywilizacyjnych oraz w okresie ciąży i laktacji” przeznaczona jest zarówno dla lekarzy i specjalistów związanych ze zdrow...
Zaburzenia połykania stanowią wyzwanie dla współczesnej medycyny, skupiającej się nie tylko na wyleczeniu choroby zasadniczej, ale także na poprawie jakości życia chorych. Dotykają one coraz...
Podwyższone stężenie triglicerydów (TG), zwane hipertriglicerydemią (hTG), to zaburzenie lipidowe, podobnie jak podwyższone stężenie całkowitego cholesterolu i „złego” cholester...
Przedmowa„Vademecum żywienia człowieka” to wyjątkowa publikacja przedstawiająca w bardzo syntetyczny sposób podstawową wiedzę z zakresu żywienia człowieka. Większość treści...