"Publikacja (…) jest wartościowym materiałem zarówno w aspekcie badawczym, jak i przeglądowym, dotyczącym problematyki zaufania, relacji interpersonalnych, kształtowania kompeten...
„Historia olskiego smaku” opowiada o tysiącu lat polskiej kuchni, o jej dziejach od początku naszej państwowości aż po czasy PRL-u! Przedstawia nie tylko zmieniające się przez wieki men...
Poznajcie oszałamiające bogactwo japońskiej kuchni – jej smaków, zapachów i rytuałów! Autor książki Sushi i cała reszta po dziesięciu latach zapragnął wrócić do Ja...
Kinesiotaping w sporcie to praktyczny, bogato ilustrowany poradnik stosowania tej metody w grupie osób uprawiających różne dyscypliny sportu, zawierający przykłady rozwiązań problemów funkcjonalnyc...
"W opracowaniu Autorka zaprezentowała problematykę rozwoju konsumpcji żywności w Polsce, a więc ważną i stale aktualną. (…) Praca może mieć duże walory informacyjne (przeglądowe, statys...
„Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji” to powrót do smaków z dzieciństwa. W elegancko wydanej książce autorstwa Joanny Furgalińskiej znajdują się przepisy na tradycyjn...
Opanowanie wielu współczesnych idei programistycznych może stanowić ogromne wyzwanie dla początkującego programisty Java. Czy lepiej nauczyć się praktyk programowania obiektowego, takich jak...
Publikacja jest oryginalnym opracowaniem wypełniającym lukę na polskim rynku wydawniczym. Nie ma zwartej publikacji, ani w obszarze ekonomiki transportu morskiego ani ekonomiki turystyki, tak wycze...
Książka dostarcza podstawowych informacji o istocie, przyczynach i specyfice najczęściej występujących chorób przewlekłych oraz ich wpływie na dziecko i jego funkcjonowanie w szkole.
„NICZEGO NIE BĘDĘ UKRYWAĆ”Mika wychowywała się w blasku reflektorów skierowanych na jej sławnych rodziców: Urszulę Dudziak i Michała Urbaniaka. Nikt nie wiedział o t...
Praca płk. Jana Barana zarówno w Studium Wychowania Fizycznego w Poznaniu jak i Centralnej Wojskowej Szkole Gimnastyki i Sportów w Poznaniu była czymś wyjątkowym. O ile wychowanie fiz...
Nowe wydanie bestsellera!„Reakcje, jakie wzbudziło pojawienie się Boskich zwierząt, zdumiały mnie swoją intensywnością. I naprawdę mocno poruszyły. Skoro z tamtym mam tyle dobrego...
Les Bubka jest oddanym praktykiem “pustej dłoni” od ponad dwudziestu lat.Jest założycielem LB Posture Training, w którym łączy sztukę Karate z treningiem personalnym, aby p...
Alfred Hamburger - naczelnik śląskiego oddziału Towarzystwa Gimnastycznego "Sokół" był gorącym propagatorem wychowania fizycznego wśród dzieci i młodzieży. Był nauczycielem ...
BESTSELLER „NEW YORK TIMESA” PRZEŁOM W KOBIECEJ DIETETYCE HORMONALNEJ Nie możesz schudnąć, choć masz wrażenie, że próbowałaś już wszystkiego? Stosowałaś każdy możliwy detoks, l...
Fania Lewando przed wojną prowadziła w Wilnie popularną restaurację serwującą wybrednym gościom wegetariańskie specjały kuchni Żydów aszkenazyjskich.Łączyła nieoczywiste smaki, gotował...
Prof. Eugeniusz Piasecki jest jednym z pionierów wychowania fizycznego w Polsce a przede wszystkim prekursorem nauki o kulturze fizycznej. Był lekarzem, pedagogiem i teoretykiem, Dyrek...
Zygmunt Kłośnik - Januszowski był jednym z ojców polskiego dziennikarstwa sportowego. Był redaktorem „Przewodnika Sportowego” (pod auspicjami Towarzystwa Gimnastycznego Sok&oacut...
Bestseller, podręcznik uznawany przez Polski Związek Bokserski za najlepszy materiał szkoleniowy dla trenerów, instruktorów boksu oraz dla zawodników. Autorem jest ...
„Encyklopedia technik bazowych Jiu-Jitsu” jest efektem kilkudziesięciu lat zgłębiania tajników Jiu-Jitsu przez Mistrza Pawła Nerć 10 Dan. Jest to kompendium wiedzy dla adept&oacu...