„NICZEGO NIE BĘDĘ UKRYWAĆ”Mika wychowywała się w blasku reflektorów skierowanych na jej sławnych rodziców: Urszulę Dudziak i Michała Urbaniaka. Nikt nie wiedział o t...
Nowe wydanie bestsellera!„Reakcje, jakie wzbudziło pojawienie się Boskich zwierząt, zdumiały mnie swoją intensywnością. I naprawdę mocno poruszyły. Skoro z tamtym mam tyle dobrego...
BESTSELLER „NEW YORK TIMESA” PRZEŁOM W KOBIECEJ DIETETYCE HORMONALNEJ Nie możesz schudnąć, choć masz wrażenie, że próbowałaś już wszystkiego? Stosowałaś każdy możliwy detoks, l...
Fania Lewando przed wojną prowadziła w Wilnie popularną restaurację serwującą wybrednym gościom wegetariańskie specjały kuchni Żydów aszkenazyjskich.Łączyła nieoczywiste smaki, gotował...
Fun Dining. Prosto i genialnie Fun dining – tak Przemysła Klima, pierwszy i jedyny w Polsce szef kuchni restauracji z dwiema gwiazdkami Michelin, mówi o tym, co robi w kuchni. Fun dini...
Góry to wolność, bezkresna przestrzeń i spokój, jakich nie da się odnaleźć nigdzie indziej. Gdzie w góry na weekend. Górskie trasy dla każdegoto praktyczny przewodnik i ...
Odkryj prawdziwy smak najszlachetniejszego napoju na świecie Saga, ice tea, matcha. Biała, zielona, czarna. Angielska, tybetańska, chińska. Czy jest na świecie coś równie zr&oacu...
Bezkompromisowe, zdeterminowane i wolne. Niezwykła opowieść o kobietach, które nie bały się wyznaczać nowych dróg. Bywały przedmiotem drwin. Dziwaczne i ekscentryczne, bezczelne, sza...
Czy jest lepsza randka od takiej, podczas której ktoś ugotuje Ci pyszną kolację...? Chyba tylko taka, po której dostaniesz śniadanie do łóżka. * Daj się uwieść niezwykłym potra...
Tak smakuje Lwów!Barszcz ukraiński, ćwikła, gołąbki, bliny oprószone cukrem pudrem… Smaki, które wielu z nas pamięta z kuchni swoich babć. Swojskie, aromatyc...
Dzikie zioła, chwasty, leśne pokarmy uzależniają! Na pikniku siedzi się na ziemi, je rękami, brudzi usta zwęglonym ziemniakiem. Pobudza się wszystkie zmysły. Żywy ogień to magia, trudno oderwać od ...
Malwina Bareła, autorka bloga Filozofia Smaku i bestsellerowej książki Lunchbox na każdy dzień, wraca z nowymi przepisami! Czy można szybko ugotować pyszne sezonowe dania, które da się zabra...
Prosty i przyjazny kurs dla każdego, kto marzy o własnoręcznym wyplataniu Kawałek sznurka, twoje ręce i wyobraźnia – tylko tyle potrzeba, by usiąść wieczorem na kanapie z woreczkiem materia...
W Japonii jedzenie jest czymś więcej niż tylko jedzeniem Tytułowe meshi to gotowany ryż – najjaśniejsza gwiazda japońskiej kuchni, która wskazuje drogę wszystkim przyrządzającym azjaty...
OBIAD W RZYMIE HISTORIA ŚWIATA W JEDNYM POSIŁKU Możemy dopatrzyć się więcej historii w kotlecie albo misce makaronu niż w Koloseum lub jakimkolwiek innym zabytku. Delektując się typowym rzymskim ...
Ma być tanio, prosto, pysznie i domowo, bo wtedy smakuje najlepiej! Zapraszam was do mojej kuchni, pachnącej ziołami i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Znajdziecie tu mnóstwo prostych ins...
Prostota, przyjemność, pasja i miłość – to z tych składników stworzycie najlepsze dania! Zapraszam Was na drugą część kulinarnej przygody, która powstała właśnie dzięki ty...
Nigdy nie jest za późno, by nauczyć psa dobrych nawykówŻycie z psem w mieście może przypominać pokonywanie toru przeszkód! Robisz slalom między rowerzystami, dziećm...
NATURA CZEKA NA CIEBIE ZA PROGIEM – MUSISZ TYLKO OTWORZYĆ DRZWI! Wierzę w spanie pod gołym niebem, w otoczeniu gałęzi, w ciemności i chłodzie. Lubię leżeć na plecach, patrzeć w gwiazdy...