Czy wiesz, że rodzaj posiłku może zmieniać działanie Twojego leku?Czy wiesz, że niektóre leki powinno się zażywać po posiłku, a inne na czczo?Czy wiesz, że soki owocowe, zw...
Świat roślin (tzw. flora) to bogactwo surowców służących człowiekowi zarówno do przetrwania, jak i do upiększania życia. Szczególne miejsce w dziejach ludzkości należy się rośl...
W książce między innymi:- podstawy fizjologii żywienia i diety dostosowane do dyscyplin sportowych, - ocena znaczenia suplementacji w procesie przyrostu masy ciała, - rola wody mi...
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.<...
Zawarte w podręczniku wskazówki i zaproponowane techniki oraz terapia ruchem pomocne będą w praktyce każdego terapeuty. Pozwolą w terapii uroginekologicznej udoskonalić oraz zbudować podstaw...
Książka została napisana z myślą o tobie i wszystkich innych kobietach, które chcą oddychać pełną piersią, czerpać z życia garściami i każdego dnia odkrywać swoją kobiecość. Być może –...
Kolejna publikacja książkowa autorstwa wybitnego, światowej klasy osteopaty, Jean-Pierre Barral'a, powinna Państwu pomóc zrozumieć skomplikowany układ powiązań dolegliwości mięśniowo-szkiele...
Poradnik zawiera podstawowe zasady żywienia w trakcie chemioterapii. Stworzony jest przez doświadczonego onkologa i dietetyka, w celu propagowania poprawnego żywienia w onkologii. Jeśli chorujesz n...
PrzedmowaInspiracją do powstania tej książki był z jednej strony wzrost liczby publikacji naukowych dowodzących skomplikowanego związku żywienia ze zdrowiem i z rozwojem chorób, a z dr...
Na podstawie wieloletniego doświadczenia i poszukiwań racjonalnego uzasadnienia autorzy opracowania podjęli próbę wytłumaczenia występowanie objawów bólowych w odległych części...