Kolejna publikacja książkowa autorstwa wybitnego, światowej klasy osteopaty, Jean-Pierre Barral'a, powinna Państwu pomóc zrozumieć skomplikowany układ powiązań dolegliwości mięśniowo-szkiele...
W książce między innymi:- podstawy fizjologii żywienia i diety dostosowane do dyscyplin sportowych, - ocena znaczenia suplementacji w procesie przyrostu masy ciała, - rola wody mi...
Książka została napisana z myślą o tobie i wszystkich innych kobietach, które chcą oddychać pełną piersią, czerpać z życia garściami i każdego dnia odkrywać swoją kobiecość. Być może –...
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.<...
Poradnik zawiera podstawowe zasady żywienia w trakcie chemioterapii. Stworzony jest przez doświadczonego onkologa i dietetyka, w celu propagowania poprawnego żywienia w onkologii. Jeśli chorujesz n...
Świat roślin (tzw. flora) to bogactwo surowców służących człowiekowi zarówno do przetrwania, jak i do upiększania życia. Szczególne miejsce w dziejach ludzkości należy się rośl...