To uniwersalny podręcznik biochemii, w którym skoncentrowano się na najważniejszych zagadnieniach i koncepcjach współczesnej biochemii.Przy analizowaniu występowania i budowy po...
W organizmach zarówno roślin, zwierząt, jak i ludzi występują miliardy białek, które są biopolimerami. Pełnią one funkcje związane z podtrzymywaniem i regulacją procesów życiow...
W organizmach zarówno roślin, zwierząt, jak i ludzi występują miliardy białek, które są biopolimerami. Pełnią one funkcje związane z podtrzymywaniem i regulacją procesów życiow...
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na...
Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś o...
Podręcznik dla studentów biologii, weterynarii i medycyny, a także dla doktorantów i pracowników naukowych zainteresowanych tą tematyką. Bogato ilustrowany podręcznik embriolog...